Brandstofprijzen SOL/SHELL/RBE fors verhoogd

De brandstofprijzen bij SHELL/ SOL en Roy Boedhoe Enterprises (RBE), zijn vandaag fors de lucht in gegaan. Voor een liter unleaded zonder additieven moet er nu SRD 6.80 worden neergeteld en voor een liter diesel SRD 5.78. Voorheen waren de bedragen respectievelijk SRD 6.26 om SRD 5.47. Bij GOW2 zijn de prijzen vooralsnog nog niet gewijzigd. Op sociale media deed al bijkans een week een bericht de ronde, dat de prijzen fors verhoogd zouden worden. Vanmorgen is dit gerucht veranderd in een keiharde realiteit. Haast elke twee weken worden bestuurders van transportmiddelen verrast met nieuwe prijzen. Sinds het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), ertoe over is gegaan om de nieuwe prijzen niet dagen van tevoren bekend te maken, weten burgers niet wat ze te wachten staat bij de pomp. Het is tot nog toe maar één keer voorgekomen dat de prijs van brandstof verlaagd is. Het lijkt er sterk op dat de prijs van benzine richting de SRD 10 gaat en dat er mondjesmaat verhoogd wordt zodat het effect niet zo zwaar wordt gevoeld in de samenleving. Tot nog toe heeft het ministerie van HI&T verzuimd om een duidelijke uiteenzetting te presenteren over hoe de benzineprijzen tot stand komen. Overleg tussen het ministerie en de Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond (SSEB) heeft tot nu toe niets opgeleverd. Beide partijen zouden nagaan hoe de gemeenschap tijdig geïnformeerd kan worden over verhogingen.

door Johannes Damodar Patak