Wisselvallige prestaties sporters op Odesur Games

Gordon Touw Ngie Tjouw (m) van het Surinaams Olympisch Comité samen met de beach-volleybalsters Cristel Nalam en Ketura Margareth. (Foto’s: Wilfred Gallant)

 

De prestaties van de Surinaamse sporters op de Odesur Games in Santiago, Chili, zijn tot nu toe wisselvallig te noemen.
Zwemster Tanya Fernald behaalde een finaleplek op de 200m individuele wisselslag, maar eindigde uiteindelijk zonder prijs. Voor haar zit de Odesur Games erop. Fernald zwaaide af met de achtste plek in de finale.
Er zat meer in voor haar, maar ook in de finale Fernald langzamer op haar sterkste onderdeel, de schoolslag. Had zij in de serie een tijd van 2.32.16 neergezet op dit nummer, in de finale deed zij er 2.35.72 over en eindigde hiermee als achtste in deze fase.
Coach Dwight Vermeer noemde de achste plek van Fernald in de serie “niet een sterke positie”. “Maar even kijken wat zij in de finale doet,” hoopte Vermeer. Hij vond ook dat de zwemster op de schoolslag harder moest gaan.
Yael Touw Ngie Tjouw kwam vandaag uit op de 50m vlinderslag. Hij haalde gisteren jammer genoeg geen finaleplaats op de 200m vlinderslag. Touw Ngie Tjouw eindigde in een tijd van 2.12.89 wat niet genoeg was voor een finaleplek.
Op het onderdeel badminton verloor Suriname gisteravond zowel in het jongens- als het
meisjesdubbelspel. De meisjes verloren met 2-0 van Venezuela. De setstanden waren 7-21, 8-21. De jongens waren slechts in de eerste set tot de break op gelijke hoogte met Chili (11-10), maar na de pause maakte het gastland met 21-10 korte metten met Jaïr Naipal en Kevin Karg om vervolgens de tweede set met meer machtsvertoon te winnen: 21-7.

De badmintonploeg herstelde zich eerder op de dag enigzins van de verliespartijen van de vorige dag. In een spannende driesetter versloeg het gemengddubbel JairNaipal/Imani Mangroe het Argentijnse Mateo Delmastro /Micaela Suarez met 21-17, 20-22, 21-9.
Minder fortuinlijk in deze klasse waren Kevin Karg en Erisa Bleau die met 21-17, 21-11 het hoofd moisten buigen voor de Paraguayanen Dahiana Alvarez en Mauricio Torres. Bleau verloor overigens ook haar laatste groepswedstrijd in het enkelspel van Micaela Vasquez met 21-10, 21-6.
Suriname verloor zowel bij de meisjes als de jongens ook haar eerste beachvolleybalwedstrijden. Het duo Cristel Nalam/Ketura Mar-gareth speelde een vrij goede wedstrijd, maar moest het afleggen tegen Ignacia Martinez en Nicola Argandoña van Chili. De jongens Dean Kasdi en Nurhamid Moeljoredjo verloren kansloos van Chili: 6-21, 5-21. Vandaag kwamen alle vier spelers weer in actie.
De basketballers kwamen vandaag voor de eerste keer in actie in het National Stadium in Santiago. De meisjes spelen tegen Argentinië, terwijl de jongens het opnemen tegen gastland Chili. Verder ook nog de voortzetting van badminton, beachvolleybal en zwemmen.

 

 

 

Tanya Fernald eindigde

op de achtste plaats

in de finale van de

200m individuele wisselslag.