Bushouders verhit door uitblijven subsidiegelden

De bushouders aangesloten bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), kunnen niet langer wachten op de subsidiegelden die constant uitblijven. Zij hebben nu een achterstand van vijf maanden opgelopen. Naar zeggen van de voorzitter van de PLO, John Mahadewsing, lag het in de bedoeling, dat zaken omtrent de uitbetaling van de subsidiegelden over het tweede kwartaal, de afgelopen week afgerond zouden worden. De gelden zouden dan gisteren of vandaag overgemaakt worden, maar daarvan is nog niets terechtgekomen. Het enige dat de PLO-voorzitter te horen kreeg, is dat het ministerie van Financiën nog bezig is.

Mahadewsing wijst erop dat de bushouders niet langer wensen te wachten en enorm verhit zijn over het subsidiegeld dat nog steeds uitblijft. In dit kader zal het bestuur van PLO hedenavond een spoedbijeenkomst houden met haar contactpersonen. Mahadewsing zegt dat er op deze spoedvergadering besloten zal worden of het openbaar vervoer voor de komende dagen nog gegarandeerd kan worden.

De bushouders gingen ervan uit dat de brandstofcompensatiegelden uiterlijk vandaag overgemaakt zouden worden, gezien de voorzitter van de PLO afgelopen donderdag liet weten dat de stukken rond waren en dat alleen de minister van Financiën nog opdracht moest geven tot uitbetaling.

door Richelle Mac-Nack