STUDENTEN WETEN ZICH GEEN RAAD MEER

Het is alom bekend dat de leefsituatie in het land veel moeilijker is geworden, vooral de doorsnee burger moet steeds weer een andere manier zoeken om zijn hoofd boven water te houden. Gezinnen met meerdere kinderen, kunnen niet meer alle schoolgelden bekostigen, daardoor zijn bepaalde kinderen genoodzaakt om te gaan werken, willen zij hun studie afmaken. Maar dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Een werkende student moet eerst een baan zien te vinden die te combineren is met zijn studie. Vaak komt het voor dat studenten die een dagopleiding volgen, veel moeilijker aan een baan komen, gezien de meeste bedrijven overdag open zijn. Daarnaast zijn er ook werkgevers die willen dat een persoon in shiftverband werkt, ook dit komt in gedrang met de studie van veel studenten. Bepaalde studenten die het helemaal niet meer zien zitten, gaan werken als prostituee. Ja, als land verwacht je niet dat de toekomstige beleidsmakers zo een verleden hebben gehad. Maar dit is wat een slecht beleid met studenten kan doen. Als ouders niet in staat zijn om te kunnen voorzien in de behoefte van hun kinderen, is de kans groot dat kinderen ongeoorloofde handelingen zullen plegen om in hun eigen behoefte te kunnen voorzien. Sommige studenten op universitair, hbo, maar ook middelbaar niveau, werken in de sekssector om hun studie te kunnen bekostigen. Dat aantal neemt steeds meer toe. De regering doet alsof ze veel doet voor de jeugd, maar we zien steeds weer dat ze haar ogen sluit voor een aantal problemen van jongeren. Een duidelijk beleid waarin met name zwakke gezinnen ondersteund worden, ontbreekt. We spreken van studenten, want het zijn niet alleen meisjes die in de prostitutie werken, ook jongens hebben deze weg gevonden. Voor beide groepen geldt, dat een dergelijke manier om geld te verdienen, niet nodig zou moeten zijn. Het komt al te vaak voor dat de samenleving opgeschrikt wordt door zulke verhalen, echter heeft de regering zich nooit druk gemaakt hierover. Maar het zal dezelfde regering zijn die bij de eerstvolgende verkiezing de stemmen van deze jongeren zal willen winnen.