Karta-Bink deels tevreden over ontwikkeling in Commewijne

De PL-volksvertegenwoordiger van het district Commewijne, Ingrid Karta-Bink, is blij dat zaken betreffende schoon drinkwater en de infrastructuur, aangepakt worden. Dat de regering aanstalten maakt om alle gebieden binnen het district te voorzien van schoon drinkwater, vindt Karta-Bink een goede zaak, maar er moet nog meer gebeuren. Ze vindt wel dat de regering geen voldoende voldoening is. We kunnen de regering een schouderklopje geven wanneer zij goed op weg is om verbetering te brengen in de leefsituatie van de burgers”, zegt Karta-Bink.

Ze haalt aan dat op het gebied van infrastructuur de eerste fase van het asfalteringsproject van Tamansari- Meerzorg afgerond wordt. Ook daarover spreekt ze haar tevredenheid uit en ze kijkt uit wanneer andere delen binnen het district aangepakt zullen worden.

De ontwikkelingen die het district doormaakt voor wat betreft schoon drinkwater, stemmen haar goed, gezien het district een nijpend drinkwaterprobleem heeft. Het contract dat de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, Financiën en de directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij N.V (SWM) gisteren hebben getekend met de Watergroep België voor de realisatie van een drinkwaterproductiecentrum, ziet ze als een begin om het waterprobleem van het district op te lossen. “Dit is een goed begin, echter moet het geld daadwerkelijk vrijgemaakt worden om dit project uit te voeren. Dan pas kunnen we helemaal tevreden zijn”, zegt de parlementariër. Ze haalt aan dat met de realisatie van dit project, alle ressorten in Commewijne voorzien zullen worden van schoon drinkwater.

Samen met andere volksvertegenwoordigers van het district en de directeur van SWM, is er ook een compromis bereikt voor de waternood in de droge tijd, omdat de bewoners van Commewijne afhankelijk zijn van regenwater. Karta-Bink vertelt dat de SWM de transportkosten verlaagd heeft van SRD 90 naar SRD45 per 2 kub voor de droge tijd. Aan de hulpbehoefden zal de SWM volgens de parlementariër gratis water leveren, mits zij dat vroegtijdig doorgeven aan het bedrijf.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles