‘Registratie woningbouw in inventarisatie politieke loyalisten’

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), laat weten dat er een herregistratie van woningzoekenden zal plaatsvinden in verband met de eerste partij van 350 woningen die wordt opgeleverd. De woningen, in totaal 1000, worden gefinancierd door China. Volgens VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing, is deze registratie slechts een inventarisatie van politieke loyalisten om in aanmerking te komen voor en woning. Het woningbouwproject wordt opgesplitst in twee delen: koopwoningen en sociale woningbouw. Met deze herregistratie zal het ministerie een duidelijk beeld hebben van het aantal woningzoekenden. De informatie zal eveneens eraan bijdragen dat er een duidelijk beleid wordt uitgestippeld voor de toewijzing van woningen. Girjasing gaf aan geen moeite te hebben met de registratie, maar zegt dat die slechts geschiedt zodat de mensen die affiniteit hebben met de NDP, bevoordeeld kunnen worden.

“Niet elke Surinamer heeft recht op een stukje perceel en een woning, maar elke NDP’er. De rest mag sterven”, stelt Girjasing.

Hij geeft aan dat dat er gewerkt wordt met names and faces en dat hetzelfde is gebeurd met de schoolpakketten en de dokterskaarten. Girjasing geeft aan dat de overheid om dezelfde reden geen voorstander is van een financiële bijdrage, maar van pakketten. “De mensen pienaren en hebben honger. Zij krijgen steun van de overheid in ruil voor stemmen bij de verkiezingen”, zegt Girjasing.

Desondanks zegt de parlementariër geen tegenstander te zijn van de woningbouwprojecten, maar hij benadrukt wel dat de kwaliteit vaak te wensen overlaat. “Haastige spoed is zelden goed. Er wordt gebruik gemaakt van goedkope materialen, waardoor de mensen binnen de kortste tijd op onkosten worden gejaagd”, geeft Girjasing aan. Hij zegt dat de mensen rekening moeten houden met eventuele reparatiekosten aan het huis, maar die moet wel redelijk zijn, uiteindelijk wil men een huis niet voor zien, maar levenslang hebben. “Een woningbouwproject is gemakkelijk omdat het gaat om een bepaald model, waarvoor dezelfde hoeveelheid materiaal nodig is. Bouw liever minder huizen maar dan van goede kwaliteit. Het moet niet zo zijn dat de woning na en kleine windstoot of na 3 à 4 jaar niet meer bewoonbaar is”, aldus Girjasing.

door Priscilla Kia

 

More
articles