Robinhood legt beslag op Sterrentitel

Robinhood is gisteravond winnaar geworden van het ‘Buren helpen Buren Sterrentoernooi’. In het André Kamperveen Stadion werd Inter Moengo Tapu met 2-0 verslagen. (Foto: Regillio Derby)

 

Robinhood is gisteravond winnaar geworden van het ‘Buren helpen Buren Sterrentoernooi’. De roodgroene formatie won in het André Kamperveen Stadion met 2-0 van regerend landskampioen Inter Moengo Tapu. Robinhood dat vorig jaar winnaar werd van de Starscup, won door doelpunten van Ivanildo Rozenblad en Cerezo Haabo. Beide treffers kwamen in de tweede speelperiode. De eerste helft ging gelijk op, maar Inter Moengo Tapu domineerde iets meer. Vlak na de spelhervatting liet Rozenblad de eerste treffer van de wedstrijd optekenen en in de blessuretijd bepaalde teamgenoot Haabo de eindstand op 2-0. Hij sloot de partij met een rode kaart af na zijn tweede gele prent vanwege het uittrekken van zijn shirt.
Robinhood en Inter Moengo Tapu hadden zich vrijdag voor de finale van het door Shalom Radio & Televisie georganiseerde toernooi geplaatst, door respectievelijk Leo Victor en Transvaal te verslaan.
In de eerste partij van de dag won Transvaal in de strijd om de derde plaats met 4-1 van de Leeuwen. De ruststand was 2-1.
Doelman Claidel Kohinor van Robinhood werd uitverkoren tot minst gepasseerde sluitpost en tot Meest Waardevolle speler. Teamgenoot Silvion Sedney ontving de Fairplay-award. Carlos Da Silva van Transvaal werd topscorer van het toernooi. Hij en Jerry Boldewijn van Leo Victor hadden hetzelfde aantal doelpunten, maar na het lot kreeg Da Silva de prijs