Mark Tjon is de nieuwe Mr.Suriname

Mark Tjon (m) is de nieuwe Mr.Suriname. Hij wordt geflankeerd door bodybuildingbondvoorzitter Winsten Wielzen (l) en de Surinaamse profbodybuilder Eddy Wilson (r). (Foto: Regillio Derby)

 

 

Vijfvoudig kampioen Soepe Koese ging zondagavond voor zijn zesde Mr.Suriname-titel op rij, maar daar stak een zelfverzekerde Mark Tjon een stokje voor.
Tjon werd gisteravond in de Anthony Nesty Sporthal tijdens de Nationale Bodybuildingkampioenschappen van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) gekroond tot Mr.Suriname 2017.
Ruim vijf jaren nadat hij tijdens interne wedstrijden van Body Shape op de tweede plaats achter toenmalige clubgenoot Sergio Holwijn eindigde en hij daarna zijn zinnen had gezet op de hoogste Surinaamse bodybuildingtitel, is het Tjon gelukt zijn droom waar te maken.
Zijn droom voor 2017 is compleet aangezien Tjon eerder dit jaar als jurist afstudeerde aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
Tjon, atleet van Steve’s Gym, moest in 2014 genoegen nemen met de tweede plaats en in 2015 werd hij vierde. Vorig jaar viel hij buiten de top 5.
Titelverdediger Soepe Koese eindigde dit jaar buiten de top 5. In de A-klasse, waarin de Mr.Suriname wordt gekroond, had Tjon concurrentie van Koese, Holwijn, Wendell Setropawiro, Melvin Tolud, Jurgen Tjoekoemba, Afton Plein, Anthony Nekrui en Jermain Karg.
Diego Dhanradj van Healthy Body Gym ging in de B-klasse met de prijs ervandoor.
In de C-klasse werd Allard Held de winnaar.
De Nationale Bodybuilding kampioenschappen waren dit jaar ‘a Tribute to Eddy Wilson’, Suriname’s enige profbodybuilder.
Op het programma stonden ook de Men’s Physique en de Bikini Fitnesswedstrijd.
Het eerstgenoemde onderdeel werd gewonnen door Archie Orban. Orban eiste ook de eerste plaats op in de internationale klasse, waarin hij concurrentie had van atleten uit Guyana en Barbados.
De Men’s Physique klasse werd vorig jaar gewonnen door Daes Burgzorg.
De Bikini Fitness-wedstrijd werd voor het derde jaar op rij gewonnen door Stefani Tjon A San van Fitness Factory Suriname.

 

 

 

 

Stefani Tjon A San (tweede rechts) is voor de derde maal op rij gekroond tot Bikini Fitness-winnares. (Foto: Regillio Derby)