Brief TAS riekt naar intimidatie’

De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) heeft onlangs een brief verstuurd naar omroepbedrijven, waarin zij gewaarschuwd worden op basis van artikel 152 van het Wetboek van Strafrecht. Volgens de TAS hebben omroepbedrijven tijdens hun uitzendingen beledigende taal geuit richting gezagsdragers en andere personen. VHP-parlementariër Mahinder Jogi  gevraagd naar een reactie, geeft aan dat de brief van de TAS naar intimidatie proeft. Hij zegt dat de TAS concreet en duidelijk moet aangeven om welke uitzending het gaat en wie de uitzender is geweest, dit om de waarschuwing van de TAS te kunnen toetsen. Jogi benadrukt dat elk mediabedrijf, journalist of organisatie, de vrijheid heeft om zijn/ haar mening te uiten.

Hij voert aan dat de TAS een werkarm is van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) en dat zij altijd in voordeel van de regering zal handelen.

Artikel 152 van de Wetboek van Strafwet gaat over het opzettelijk beledigen van het staatshoofd of het waarnemend staatshoofd, waarop een straf van ten hoogste vijf jaar en een geldboete staat. Jogi is van mening dat het geen probleem moet zijn wanneer mensen hun mening willen geven over het functioneren van de president. Ook moet er volgens hem voor gewaakt worden dat mediahuizen niet gemuilkorfd worden. President Desire Bouterse zal volgens planning op 29 september zijn jaarrede houden in het parlement. Jogi verwacht dat de president koeien met gouden hoorns gaat verdelen en gaat vertellen hoe ons land, het land van melk en honing gaat worden. Hij hoopt dat de president tot inkeer komt en het volk op 29 september met de keiharde realiteit zal confronteren. Jogi merkt op dat burgers vandaag aan de dag bang zijn om oud te worden in ons land. Hij hoopt dat de president gewoon eerlijk zal vertellen hoe lang wij nog nodig hebben om uit de crisis te komen en niet dat wij al uit de crisis zijn.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles