ZAND EROVER?

Mevrouw Anne Irodikromo die ons land in China zo te schande heeft gezet door in een juwelierszaak te stelen, is door de Chinese justitie op vrije voeten gesteld, maar mag de Volksrepubliek nog niet verlaten. Ze moet in China blijven totdat het politieonderzoek volledig is afgerond. Irodikromo, die voor haar vertrek naar China hoofd Personeelszaken was op het ministerie van Binnenlandse Zaken, vertoefde voor een cursus in China toen ze besloot over de schreef te gaan. Het licht in de lijn der verwachtingen dat Irodikromo er met een zware reprimande van de Chinese autoriteiten vanaf zal komen en dan het land wordt uitgezet. Irodikromo zal dan spoedig richting Suriname afreizen. De vraag die thans rijst, is wat de Surinaamse justitie en met name de vervolging in deze zal doen. Irodikromo kan na aankomst aangehouden worden en als ze niet over de juiste politieke connecties beschikt in het cellenhuis belanden in afwachting van een eventueel proces. Maar we weten allemaal hoe het gaat in dit land en het zal ons dan ook niet verbazen als er helemaal geen stappen tegen deze mevrouw worden ondernomen. Waarom zou men Irodikromo achterna zitten en opsluiten, deden we toch ook niet toen er zo vreselijk werd gestolen op OW, bij Carifesta en de naschoolse opvang? “Zand erover”, zei de eerste burger toen het hem bekend werd, dat leden van het Nationaal Leger op grote schaal pakketten hadden gestolen die bestemd waren voor armlastige mensen uit de samenleving. Maar ja, bij het Nationaal Leger zijn er thans ook honderden wapenbroeders die pienaren en twee baantjes, waaronder het taxirijden, moeten doen om nog enigszins het hoofd boven water te kunnen houden. Dus Irodikromo hoeft zich eigenlijk niet druk te maken, want stelen schijnt een deugd te zijn geworden in het land waar je je volgens bepaalde mensen niet eens meer voor hoeft te schamen.