SWM opent incassokantoor in Commewijne

Foto: Steven Madsoleh.

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), opent maandag een incassokantoor in Meerzorg, Commewijne. Het kantoor wordt gehouden in de Bridge mall. Dit bevestigt het afdelingshoofd van SWM Commewijne, Wendy Mohamed tegenover De West.

“Het is de bedoeling dat een ieder met een SWM-aansluiting zich registreert op dit kantoor”, aldus Mohamed. Elke geregisteerde is verplicht om vastrecht te betalen, of er nu wel of geen water uit de kraan komt. Het vastrecht is minder dan SRD 20. Vanuit dit klantenbestand zal de waterleidingmaatschappij verder werken met als doel elke huishouding in Commewijne te voorzien van goed drinkwater. Het incassokantoor op den duur ook uitgebreid worden met een afdeling klantenservice, waar consumenten terecht kunnen voor klachten. Het incassokantoor komt als geroepen, want het is al jaren zo dat burgers die geen water uit de kraan krijgen, helemaal naar de stad moeten gaan om te betalen voordat ze in aanmerking komen voor water, dat geleverd wordt door een truck. “Het reizen naar de stad hoeft dus niet meer”, zegt Mohamed.

Met deze nieuwe ontwikkeling zal ook de controle op de diverse huishoudens streng worden opgevoerd. Onder andere zullen veldwerkers van SWM-Commewijne controleren of mensen niet rechtstreeks water tappen uit de distributienetten. “Wij gaan deze groep meteen afsluiten, want dit is erg asociaal naar anderen toe”, waarschuwt Mohamed. Dit fenomeen zorgt er niet alleen voor dat andere huishoudens geen water krijgen, maar kan ook het water vervuilen. “Er kan van alles en nog wat terecht komen in het water, indien je eigenhandig handelingen aan het net verricht. Buiten de leidingen bevinden zich tal van bacteriën die zelfs dodelijk kunnen zijn, indien je die naar binnen krijgt. Men moet nu ophouden met dit soort praktijken”, aldus Mohamed. Ze wijst erop dat er wordt gewerkt aan het jarenlange tekort aan drinkwater in het district. Nu de eerste stap is gezet naar ordening, verwacht ze van Commewijners dat die zich houden aan de regels. “Het komt de gemeenschap ten goede. Uiteindelijk werken wij voor hen”, aldus Mohamed. Ze verwacht dat bij de inauguratie van het kantoor, honderden mensen zich zullen registreren.

door Seshma Bissesar

 

More
articles