Vakbeweging besluit over tuchtmaatregelen leerkrachten

Gisteren is het bestuur van C-47 bijeengekomen om zich te buigen over de tuchtmaatregelen die de overheid tegen de leerkrachten heeft getroffen. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, geeft aan dat de vakbeweging zaterdag officieel een besluit zal nemen in deze kwestie, nadat gesprekken zijn gevoerd met de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS).

Berenstein geeft aan dat er twee zaken zijn geconstateerd, namelijk dat de vakbondsrechten  vertrapt zijn en dat andere werkgevers in dezelfde sporen kunnen lopen als er niets gedaan wordt. Berenstein noemt de tuchtmaatregelen die de regering tegen de leerkrachten heeft getroffen, onacceptabel. Volgens Berenstein is de overheid als werkgever volgens gesloten verdragen verplicht de vrijheid van de vakvereniging te erkennen. Hij stelt dat het om verregaande maatregelen gaat.

Behalve de kwestie van de leerkrachten, heeft C-47 ook gesproken over de diverse verhogingen in de verschillende sectoren.

Berenstein noemt de verhogingen financiële lapmiddelen voor de overheid. Hij geeft aan dat de prijs van melk bijvoorbeeld verhoogd is, zonder dat de samenleving iets weet van de situatie bij de Melkcentrale. “Hoe efficiënt is de bedrijfsvoering? Hoe weten we wat de kwaliteit is van de geleverde melk? Hoe komt de prijs tot stand?”, vroeg Berenstein retorisch. Ten aanzien van de verhoogde invoerrechten op kip, zegt hij dat de lokale productie geen boost krijgt door alleen de invoerrechten te verhogen. Berenstein is van mening dat het een integraal pakket is waarbij er ook nagegaan moet worden wat de kwaliteit van bijvoorbeeld het voer is. De vakbondsman is van mening dat de vakbeweging een beter transparant beleid van de regering moet afdwingen, zodat de samenleving niet betaald voor inefficiëntie.

-door Priscilla Kia-

 

 

More
articles