Vluchten SLM- route Paramaribo- Miami hervat

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft haar vluchten van en naar Miami gisteren hervat. De luchtvaartmaatschappij was genoodzaakt om haar vluchten te annuleren, nadat de Fort Lauderdale- Hol-lywood International Airport en Miami Inter-national Airport gesloten waren. Aanleiding hiervoor was de orkaan Irma, die zorgde ervoor dat een aantal vluchten naar Florida en het Caraibisch gebied geannuleerd moest worden. Voor de SLM waren dit in totaal zes vluchten. De SLM zal de geannuleerde vluchten tegen vrijdag weer inlopen, door extra vluchten in te lassen om de gestrande passagiers terug te halen. Hoe groot de schade is die de SLM heeft opgelopen door de geannuleerde vluchten, zal tegen het einde van de week duidelijk zijn. Tot nu toe hebben zeven gestrande passagiers als gevolg van Irma contact opgenomen met de SLM. Het gaat in deze om vier mensen op St. Maarten, waaronder een oma met haar twee kleinkinderen en haar nichtje en drie personen uit Antiqua. De oma en de kinderen zullen op de SLM- vlucht Curaçao- Paramaribo teruggevlogen worden. Intussen zijn de drie gestrande passagiers van Antiqua teruggevlogen naar Paramaribo. De SLM heeft meegewerkt om een vliegtuig in te zetten voor het overvliegen van de hulpgoederen die de regering heeft verzameld. De SLM heeft deze vlucht tegen de kostprijs uitgevoerd om zodoende ook een bijdrage te leveren.