Huang Oil gesloten vanwege lek in benzinetank

Het pompstation aan de Ringweg-Zuid, Huang Oil, is momenteel gesloten, omdat er een lek is ontdekt aan een van de benzinetanks. Brandweervoorlichter Ulrich Coats, zegt dat er een melding werd gedaan bij de brandweer. De brandweer heeft daarna het pompstation gecontroleerd en constateerde toen dat de eigenaar van het pompstation zich niet aan alle veiligheidsvoorschriften heeft gehouden. Coats zegt dat er sprake was van ondeskundige ontmanteling, waardoor er benzine is vrijgekomen met als gevolg dat er benzine weglekte en er zich een plas benzine vormde. De buurtbewoners hadden hierdoor last van een sterke benzinegeur. Op sociale media heeft een buurtbewoner een filmpje gepost waarop te zien is hoe de olie weglekte. Coats zegt verder dat de afdeling Preventie de leiding van het pompstation heeft geadviseerd om de plas olie met zand af te dekken om zo brandgevaar en andere risico’s te voorkomen.

Het pompstation is gesloten totdat de veiligheid weer gegarandeerd kan worden. Of het probleem inmiddels is opgelost, weet Coats niet, maar er is geen sprake van een risico op brandgevaar. De West verneemt dat ook het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) aanwezig was voor observatie. Huang Oil beschikt wel over een vergunning die door het ministerie van Handel en Industrie is afgegeven, maar zou zich niet hebben gehouden aan de eisen die in de vergunningsvoorwaarden staan. De eigenaar moet heel wat zaken verbeteren en aanpakken voordat het pompstation weer operationeel gemaakt kan worden.

Huang Oil is een nieuwkomer in Suriname en neemt brandstof af van Sol en Gow2.

door Kimberley Fräser