Hoofdklasse futsalteams kijken naar de toekomst

 

Zaalvoetballers in actie. Veel futsalclubs willen werken aan een visie, missie en doelstellingen voor de toekomst. (Foto: Regillio Derby)

 

De clubs in de hoofdklasse van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) richten hun blikken naar de toekomst. Afgelopen woensdag waren de hoofdklasseverenigingen, met uitzondering van SV Pentagon en ZV Mengao, bijeen waarbij er de clubs samen met het SZVB-bestuur hebben gewerkt aan een foto van de huidige situatie in de hoofdklasse. Dit gebeurde onder leiding van Marius Privee (docent Worldcoaches en KNVB), waarbij er werd gekeken op welke wijze de verenigingen bepaalde werkterreinen hebben ingevuld.
Iedere club gaf aan wat hij op het gebied van missie, visie en doelstelling, financiën, organisatiestructuur, technisch beleidsplan, jeugdzaalvoetbal, vrijwilligers beleid en communicatie en promotie heeft gerealiseerd.
De bestuurders keken vervolgens naar de stip om de horizon om zaken te verbeteren. Op alle deelterreinen gaven zij aan wat zij graag zouden willen.
Opvallend was dat veel clubs aan een visie, missie en doelstellingen willen werken voor de toekomst.
Vermeldenswaard is dat de verenigingen op bepaalde terreinen samen willen werken zodat er straks in het Surinaamse zaalvoetbal sterke verenigingen ontstaan. Het doel is natuurlijk dat het zaalvoetbal op nationaal niveau weer een sterke competitie krijgt met volle tribunes. Ook hopen de clubs om internationaal op club en nationaal teamniveau een rol te kunnen spelen.
Eind september komen de clubs weer bij elkaar om 3 of 4 uitvoeringsplannen te bespreken. Het bestuur van de bond en de clubs trekken dan gezamenlijk op om te komen tot clubs die zich professioneler met zaalvoetbal gaan bezig houden.