Arwien Bhagwandas jeugddamkampioen

 

De top-3 spelers van het afgelopen jeugddamkampioenschap samen met minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken. (Foto: Surinaamse Dambond)

 

Arwien Bhagwandas is donderdag ongeslagen U-20 jeugddamkampioen van Suriname geworden. Hij eindigde op 12 punten en liet Phavankoemar Basdewsing achter zich. Op de derde plaats eindigde Quincy Ngawikromo.
Bhagwandas nam vanaf de eerste ronde de leiding en gaf die niet uit handen.
De spelers ontvingen naast trofeeën ook waardebonnen en geldprijzen.
Bij de prijsuitreikingen waren aanwezig minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken en parlementarier Raymond Sapoen.
De drie dammers zullen Suriname in oktober vertegenwoordigen tijdens de Wereld Jeugdkampioenschappen in Polen. Minister Dogojo heeft de bond haar ondersteuning hiervoor toegezegd.
Bhagwandas die ons land vorig jaar heeft vertegenwoordigd op de jeugd WK won brons (derde plaats) in het Blitz-toernooi. Tijdens de Panam 2016 in Brazilië eindigde de Surinaamse kampioen op de vierde plaats met top dammers als Alan Silva en Guno Burleson bij Blitz-dammen.
Quincy Ngawikromo eindigde op de vijfde plaats bij de jeugd WK dammen in 2016. Verwacht wordt dat deze twee spelers het beter zullen doen in de jeugd WK van 2017.
De afgelopen jeugdkampioenschappen werden gesponsord door onder andere HJ Group, Assuria, Self reliance en Ru-disa Motors.
Uitslagen ronde 7: Pavankumar Basdewsing-Nawien Loedoer 2-0; Quincy Ngawikromo-Sagar Loedoer 2-0 en Santosh Bhagwandas-Viresh Sheonath 0-2.

Eindstand
1.Arwien Bhagwandas 12 punten
2.P.Badewsing 10 punten
3.Quincy Ngawikromo 9 punten
4.Santosh Bhagwandas 8 punten
5.Viresh Sheonath 8 punten
6.Nawien loedoer 5 punten
7.Regillio Roos 3 punten
8.Sagar Loedoer 1 punt