Suriname vertegenwoordigd op Carifesta XIII in Barbados

Suriname heeft succesvol geparticipeerd op Carifesta XIII, dat dit jaar gehost is door Barbados. Na een korte, maar toch krachtige voorbereiding was het op donderdagavond zover om Suriname tijdens de country night te promoten. De opening van Suriname country begon met een voordracht van ons volkslied, a capella gezongen door niemand minder dan onze eigen Nisha Madaran. Hierna volgde een fashion show onder leiding van Jo-ann Misiekaba die de verschillende klederdrachten van Suriname heeft getoond met haar modellen, onder begeleiding van bekende Surinaamse liederen. Daarna was Randall Tjokorodimromo aan de beurt, hij liet met zijn klassieke Javaanse dans en klederdracht zien hoe uniek deze vorm van kunst is binnen de Caricom, omdat Suriname het enige land is met Indonesische roots waar dit ook nog tot uiting komt. Hiphop op Surinaamse en andere muziek was de volgende act, voorgedragen door Jill Chen Poun Jou en Vurnun Sordam. Tijdens deze dansact kwam Nemys Lobato de Mesquita ook nog even dansend op het podium in een mooie Surinaamse koto op de tonen van kawina muziek. Na deze vormen van kunst en cultuur, zong Nisha Madaram meerdere van haar eigen producties alsook andere bekende Surinaamse liederen. Nisha liet Caricom zien hoe de integratie van muziek en cultuur in de loop der jaren heeft plaatsgevonden in Suriname, hetgeen zich uit in haar meertalige songs en diverse muziekstijlen. Dit werd zeer goed gewaardeerd door het publiek, hetgeen bleek uit hun enthousiaste applaus en persoonlijke reacties na het optreden. Ook de aanwezige pers van Barbados en Caricom, hebben aan het eind interviews afgenomen.

Suriname had naast deze hoofdactiviteit nog een promoting stand op de beurs die eveneens gehouden werd en had verder nog enkele optredens en workshops ingepland.

Naast deze artiesten was Suriname ook nog officieel vertegenwoordigd door plaatsvervangend ondervoorzitter van het jeugdparlement, Zenani van Troo en Caricom jeugd ambassadeur Samaidy Akima. Het geheel was onder directe begeleiding van de directeur van Cultuur,  Elviera Sandie, beleidsmedewerker R. Trustfull en Clyde Ford voor logistiek en veiligheid. De productie was in handen van de artiesten zelf en werd on and off stage technisch gecoördineerd door Ignaz Ahmadali. Suriname mag meer dan tevreden terugblikken op een zeer succesvolle Carifesta XIII. Het gehele team bedankte Suriname dat zij hun land hebben mogen vertegenwoordigen. Daarnaast werd ook Barbados bedankt voor de mooie ontvangst en begeleiding.

More
articles