Krabbenverkopers Highway bereid te verhuizen

De krabbenverkopers langs de Highway zijn bereid te verhuizen naar een andere locatie, maar  tot nog toe is er geen andere plek aangewezen door de autoriteiten. Dit zegt mevr. J. Rattansingh, in gesprek met De West. Zij geeft wel aan dat er een onderhoud is geweest met de districtscommissaris (dc), Remy Pollack, waar aan hen is voorgehouden dat zij een andere plek toegewezen zullen krijgen om hun krabben en andere goederen te verkopen. Rattansingh geeft aan dat zij geen problemen heeft om te verhuizen, omdat zij wel begrijpt dat het gevaarlijk is om langs een snelweg goederen te verkopen. Echter zegt zij ook dat de nieuwe locatie die de autoriteiten zullen aanwijzen, er een moet zijn die dagelijks ook zo een drukte kent als de Highway.  De krabbenverkopers verkopen al ruim vijftien jaar krabben langs de Highway.

Met uitzondering van één krabbenstand, zijn de overige krabbenstandhouders familieleden van elkaar. Het gaat in deze om twaalf standjes vanaf Beekhuizen tot en met Menkendam waaronder negen voor de verkoop van krabben, één voor zuurgoed, één voor worstwaren en één voor fruit.

De krabbenverkopers hebben enige tijd geleden een schrijven ontvangen van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie om binnen twee weken het terrein te ontruimen. Dit, omdat er binnenkort een aanvang wordt gemaakt met de bouw van de vierbaans Highway.

De krabbenverkopers hebben middels een document aangetoond dat zij toestemming hebben om krabben te verkopen langs de Highway. In de toestemming is ook opgenomen dat de verkopers bij eerste aanzegging van de overheid de plek moet ontruimen, zonder dat zij aanspraak maken op een vergoeding. Rattansingh erkent deze voorwaarde in de toestemming, maar geeft aan dat de verkopers het ook moeilijk hebben in deze tijd waarin wij leven. Zij verklaart dat er leegstaande terreinen zijn tussen Beekhuizen en Menkendam welke de overheid zou kunnen toewijzen om krabben te verkopen. De verkopers wachten nog op een uitnodiging van de dc voor een vervolggesprek.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles