Moussi Issa: ‘Un doro baka, moro bun’

‘Un doro baka, moro bun’, luidt de nieuwe slogan van Moussi Issa. In een ruimer winkelpand met een breder assortiment, waaronder ook woninginrichting, is Moussi Issa aan de Zwartenhoven-brugstraat vandaag heropend. “Het is een groot moment. We zijn terug na een heel grote brand vijf jaar terug. Brand betekent groot verlies, maar we zijn mentaal ontzettend sterk geweest om dit alles te kunnen doorstaan. We zijn blij”, aldus de eigenaar, Robert Issa. Dankzij deze grote investering kan Moussi Issa haar klanten nu veel meer producten aanbieden dan voorheen. Gezien de economische situatie in het land heeft Issa zich ook aangepast aan de tijd.

Klanten die binnenstapten, maakten de opmerking dat de spullen niet duur en van goede kwaliteit zijn. “De marges worden steeds minder. Het is moeilijk om te overleven, maar we zijn een gevestigd bedrijf van langer dan 75 jaar en we hebben een cultuur en gewoonte van doorgaan”, aldus de eigenaar. Het gebouw telt nu twee verdiepingen met een totale oppervlakte van 1800 vierkante meter. Het concept is zoveel mogelijk gebaseerd op self service.

Oude panden

Het is al enige jaren geleden dat het pand helemaal is afgebrand. Voor de familie Issa was de periode na de brand zeer hectisch. Het was voor de familie Issa een zware klap, temeer daar de brand voorkomen had kunnen worden. “Het was niet zomaar een brand die ontstond vanuit ons gebouw, maar door nalatigheid van de eigenaar van een pand dat in slechte staat verkeerde.” Nu is daar de Mercedes-Benz showroom gevestigd. Issa vraagt aandacht voor deze panden in de binnenstad die in slechte staat verkeren. Er zijn ontzettend volgens hem veel verlaten gebouwen waar zwervers verblijven die niet eens elektriciteit hebben. Deze gebouwen vormen een probleem voor de belendende panden die wel in gebruik zijn. “Hierdoor raak je snel in de problemen, je bent al je investeringen in één keer kwijt”, zegt Issa. Hij ziet graag dat de overheid meer aandacht besteedt aan deze problematiek. Hoewel het moeilijk is om preventief op te treden, heeft Issa ervoor gezorgd dat het gebouw nu beveilig is tegen brand. “Als je buurmans pand niet veilig is, dan heb je problemen”, aldus Issa.

Moussi Issa is van oudsher de alom bekende stoffenzaak, opgericht in 1935 door Moussi Habib Issa en wordt voortgezet door twee generaties. Het bedrijf continueert als family operated business met Robert Issa en zijn dochter Isabel Issa in de leiding.

door Kimberley Fräser

 

More
articles