De Schakel recht rug en forceert beslissingsduel

Speelsters van De Arend en Yellow Birds duelleren om de bal in game 1 van de vrouwen best-of-five finaleserie. De Arend won het treffen gisteravond met 57-38. (Foto: Regillio Derby)

 

 

De Schakel heeft gisteren roet in het e-ten van Yellow Birds gegooid. Door de vierde partij in de finaleserie om ‘s lands basketbalkampioenschap te winnen, forceerde de groene formatie uit de Van Idsingastraat de vijfde tevens beslissingsduel uit de best-of-fiveserie.
De Schakel dankte de zege aan een ui-terst sterke derde quarter waarin de ploeg 20 punten scoorde tegenover slechts zes voor Yellow Birds. De Scha-kel sloot de eerste fase af met 12-10, maar keek bij de rust aan tegen een 22-25 achterstand. De ploeg herstelde zich na de pauze en legde de basis voor de zege al in de derde speelperiode, die met 42-31 werd afgesloten.
Elray Ritfeld van De Schakel en Bjorn Ewijk van Yellow Birds werden beide bestraft voor een onsportieve overtreding, terwijl Dancell Leter en Earl Jones van Yellow Birds een technische foul tegen zich kregen.
Game 5 waarin de beslissing zal vallen, wordt op dinsdag 29 augustus ge-speeld.
Gisteren ging ook de finaleserie bij de vrouwen van start. Daarin staan, net als vorig jaar, Yellow Birds en titelverdediger De Arend tegenover elkaar. De Arend won de eerste van de maximaal vijf te spelen wedstrijd met 57-38, dit na een ruststand van 22-20. De ploeg uit Frimangron sloot de eerste fase af met 16-14. Yellow Birds kon tot de der-de speelperiode bijbenen. De eindstand van deze quarter was 31-31, maar daarna spurtte De Arend met 26-7 naar een 57-38 eindscore.
De Arend had zich in de halve finale ontdaan van SCVU, terwijl Yellow Birds zich vanwege het uitsluiten van Rialto/ PBV automatisch plaatste voor de eindstrijd.