Meer belangstelling voor Imeao dit jaar

Bij de centrale inschrijvingen voor het VOS-onderwijs, is gebleken dat de belangstelling voor de Imeao-scholen dit jaar is toegenomen, terwijl er een daling te merken is bij de pedagogische opleidingen. Deze centrale manier van inschrijven hanteert het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) al drie jaar. Gisteren hebben de leden van de Commissie VOS-inschrijvingen een enorme drukte gekend aan de Commewijnestraat, alwaar de leerlingen en hun ouders terecht moesten voor de inschrijving ingeval ze nog geen plek hadden bemachtigd op een van de VOS-scholen.

De groeiende belangstelling voor een Imeao-opleiding, heeft tot gevolg dat het ministerie een overschot aan leerlingen heeft die nog een plek toegewezen moet krijgen op een van de Imeao-scholen. De Imeao-scholen 1 en 5 hebben nog plaatsingsmogelijkheden.

Echter is de concentratie van Imeao-leerlingen in Paramaribo-Zuid het grootst. Zo blijkt de Imeao school aan de Noordpoolweg geen plaatsen meer te hebben. De ondervoorzitter van de commissie VOS-inschrijvingen, Indira Ramdin, zegt dat er nog naar mogelijkheden gekeken wordt hoe de leerlingen die nog een plek moeten hebben, zo dicht mogelijk bij huis geplaatst kunnen worden. Op het Imeao 2 zullen er meer leerlingen ingeschreven kunnen worden, gezien het Albert Cameron instituut vier lokalen beschikbaar heeft gesteld, de directie van Imeao 2 is hiervan niet op de hoogte, maar zegt dat de problemen dan nog niet opgelost zijn. Volgens de Commissie VOS-inschrijvingen zal er ook gekeken worden of de bouw van extra lokalen nodig is, en of er eventueel een avond-Imeao moet komen.

Volgens de voorzitter van de Commissie VOS-inschrijvingen, Ulrich Rodgers, is de drukte ontstaan door een probleem met het computersysteem. Hij is van mening dat lijsten niet in de juiste folder waren, waardoor er niet nagegaan kon worden op welke scholen bepaalde leerlingen zijn geplaatst.

Voor de andere VOS-opleidingen, zoals havo, vwo en de pedagogische opleidingen, zijn alle leerlingen al ingeschreven. Leerlingen die aan het Natin wensen te studeren, mogen zelf in contact treden met de school. Met de centrale inschrijvingen van de VOS-scholen, wil het ministerie ervoor zorgen dat kinderen dicht bij huis geplaatst kunnen worden. Ook wil zij voorkomen dat ouders en leerlingen moeten bivakkeren voor de school waar zij een plaats willen bemachtigen.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles