‘Gedrag Haïtiaanse venters zal niet getolereerd worden’

Een groep van zestien tot twintig Haïtiaanse venters, raakte gisteren in een confrontatie met de politie voor de Centrale Markt aan de Waterkant, waarbij een venter op de grond viel en met de ambulance moest worden afgevoerd. Mike Nerkust, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, zegt dat dit gedrag niet getolereerd zal worden.

Deze groep Haïtianen heeft een stand op de Centrale Markt of de Eenheidsmarkt, maar bevond zich toch op straat, waar zij hun landbouwproducten aan de man brachten. Vorige maand is aan de Dambrandersgracht, speciaal voor hen De Eenheidsmarkt, opgezet om te voorkomen dat zij op straat zouden lopen om hun waar te verkopen.

Nerkust zegt dat het commissariaat samen met de politie bezig is met het treffen van maatregelen om de venters weg te houden. “De politie zal blijven optreden tegen de illegale venters. We zullen niet moe worden”, zegt Nerkust. De districtscommissaris wilde verder niet uitweiden over de kwestie, maar gaf aan dat zij zullen merken wat de maatregelen zullen zijn. Nerkust voerde verder aan dat de overheid iedereen tegemoet wil komen en alleen gezonde concurrentie toestaat.

door Priscilla Kia

 

More
articles