HIEP HIEP HOERA!!!

Hiep hiep hoera! We zijn zo blij, want de uit pure nood geleende 3000 vaccins voor zuigelingen uit Guyana, zijn binnen. De Pentavalent vaccins kunnen nu ingezet worden om kleine Surinamertjes te vaccineren tegen difterie, kinkhoest, tetanus, hemofilus, influenza type B en he-patitis B. Guyana is bereid gevonden om uit zijn goed gevulde voorraad aan Pen-tavalant vaccins ons te hulp te schieten. Keerpunt is van mening, dat we ons diep moeten schamen voor het feit dat we niet op tijd de vaccins in huis hebben gehaald. Geen enkel excuus voor deze omissie vanuit Volks-gezondheid is acceptabel. De overheid weet wel geld vrij te maken voor zaken die geen prioriteit genieten bo-ven zaken als het Pentava-lent vaccin. We denken daarbij aan wel geld te kunnen vrijmaken voor een as-faltplant en het toebedelen van een ministerssalaris aan een ex-bewindsman op Jus-titie en Politie, terwijl de man daar geen recht op heeft en er voor het zoveelste precedent is gezorgd. En zo zou-den we de lijst van verkeer-de priotiteiten behoorlijk aan kunnen vullen. De regering Bouterse heeft ons tot een bedelaarsnatie gemaakt. En als onze eigen vaccins zijn gearriveerd, moeten we de portie die geleend is in Guyana toch ook retourneren? Dat wil zeggen, dat er gelijk een significante vermindering in onze voorraad zal optreden. Nadat bekend werd dat er geen vaccins van het type Pentavalant voorradig waren en de mi-nister van Volksgezondheid in DNA ter verantwoording werd geroepen, snelde men in bijna paniekerige toestand naar de Pan American Health Organization (PAHO), voor noodhulp. De Paho zal ook additioneel B-vaccins ter beschikking stellen. Volksgezondheid en zijn veantwoordelijke minister Pengel, hebben hier duidelijk een brevet van ongeschiktheid behaald en dat dient gezegd te worden. Al geruime tijd rommelt het be-hoorlijk binnen onze volksgezondheid en blijft het klachten regenen en kritiek uiten op het beleid van deze regering. De crises in de ziekenhuizen zijn nog steeds niet voorbij en zo kan het echt niet doorgaan. En wie durft nog te spreken over een keerpunt? Wij weten wel beter en zullen blijven wijzen op misstanden in dit land.