‘Verspillend beleid overheid tentoongesteld door nieuwe nieuwssite’

President Desiré Bouterse heeft gisteravond om 20.00 uur met een druk op de knop de launch verricht van de nieuwssite ‘De Boodschap’. ‘De Boodschap’ moet de weerspiegeling van de communicatie tussen de overheid en de samenleving worden. Mahinder Jogi, VHP-parlementariër, zegt dat hiermee het verspillend beleid van de overheid is tentoongesteld.

Enkele maanden geleden werd het Nationaal Informatie Instituut (NII) opgericht, dat belast is met het centraliseren en coördineren van de overheidscommunicatie. Met deze nieuwssite zet het instituut de eerste stap om de visie in uitvoering te brengen. Alle informatie van de overheid wordt centraal via ‘De Boodschap’ gepubliceerd en middels de nieuwssite, zal de samenleving 24 uur per dag geïnformeerd worden. Jogi is van mening dat er geen nieuwe nieuwssite nodig was. “Was het NII niet genoeg om de informatie te verstrekken? We zitten nog met een begroting die te hoog is voor ons bbp. Terwijl de overheid beleid moet maken hoe dit te verminderen, zit het geldverslindende programma’s te maken.”

Volgens hem etaleert dit duidelijk hoe ondoelmatig, inconsequent en geldverspillend de overheid bezig is.

Jogi voert aan dat het accent ligt op hoe lang de NDP zich kan handhaven en promoten met staatsmiddelen. “Uiteindelijk zal de president komen vertellen dat het niet heeft gewerkt, terwijl er intussen al veel geld verspild is”, stelt Jogi.

Op de overheidsnieuwssite gaf de president aan dat het belangrijk is dat het volk goed en op tijd wordt geïnformeerd. “De overheid doet heel veel, maar het volk weet er niets van”, zei de president. Dat komt volgens hem omdat onze overheidsinformatie niet goed was gestructureerd. Jogi zegt dat het NII met zijn nieuwe nieuwssite slechts een orgaan is om een foefje uit te halen met de samenleving. De nieuwe nieuwssite is er volgens hem er slechts om de NDP te promoten en om informatie te manipuleren, zodat het volk dingen kan geloven die niet waar zijn.

-door Priscilla Kia-