Sport- & Jeugdzaken stopt miljoenen in vakantieprojecten

Het ministerie van Sport & Jeugdzaken zal in de grote vakantie miljoenen investeren in projecten. Minister Joan Dogojo gaf vanmorgen een uiteenzetting over deze projecten in het Venezolaans Cultureel Centrum Andres Bellos. Het betreft het zinvolle vrijetijdsbestedingsproject, schoolpakkettenproject en de Inter-Guiana Goodwill Schoolgames (IGGG). Het zinvolle vrijetijdsbestedingsproject is verdeeld in diverse activiteiten, onder andere educatieve dagtochten, vakantie werkgelegenheidsproject, vakantiekampen, vakantiezwemmen en vakantiemanifestatie. Jaarlijks participeren ongeveer 15.000 kinderen en jongeren aan dit project. Ook dit jaar verwacht de minister een grote groep. Voor dit project heeft het ministerie SRD 2.5 miljoen gereserveerd.

De onderdirectoraten Jeugdcentra, Recreatie en Sport, zullen zoveel als mogelijk op landelijk niveau jeugdigen betrekken bij de operationalisering van dit project. De bedoeling van dit project is onder andere het bieden van een nuttige en zinvolle vrijetijdsbesteding aan de Surinaamse jeugd in de leeftijdsklasse 5-24 jaar middels sport- en vormingsactiviteiten in de woonwijken. Een van de doelstellingen is daarbij het stimuleren tot blijvende bewegingsactiviteiten. De bedrijven die een bijdrage hieraan leveren, zijn onder andere: Rudisa, DNA, Godo, N.V. Grassalco, SLM en Telesur. In de laatste week van september worden deze activiteiten afgesloten.

Het schoolpakkettenproject is een onderdeel van het jeugdbeleid van het ministerie, waarbij het United Nations Sustainable Development Goals Jeugdambassadeurs-programma wordt opgezet. Net als vorig jaar, worden er 30.000 schoolpakketten verstrekt. Dit project wordt jaarlijks georganiseerd door de UN SDG Jeugdambassadeurs. Er wordt SRD 6 miljoen geïnvesteerd in dit project.

De IGGG die meer bekend is als de Inter Guyanese Spelen (IGS), heeft sinds vorig jaar een naamsverandering ondergaan, omdat Frans-Guyana niet kon deelnemen, wat dit jaar ook weer het geval is. Atletiek, voetbal, basketbal, zwemmen, taekwondo en wielrennen, zijn de onderdelen waarvoor de sporters zich sterk zullen maken. Het spelen moet naast het bevorderen van schoolsport ook resulteren in het bevorderen van de samenwerking en sociale relatie tussen Suriname en Guyana. De spelen duren van 25 tot en met 27 augustus. Voor dit project is SRD 600.000 gereserveerd.

-door Kimberley Fräser-

 

More
articles