DNA vergadering kort voor aanvang afgeblazen

De voor dinsdag 15 augustus 2017 uitgeschreven openbare vergadering waarin de Begrotingsbehandeling en het Ontwikkelingsplan 2017-2021 behandeld zouden worden, is kort voor aanvang uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Carl Breeveld, DOE-parlementariër, noemt dit vervelend. Hij stond op het punt te tekenen voor de vergadering toen hij te horen kreeg dat de vergadering niet doorging.

Vandaag zou de regering onder andere de financiering van het begrotingstekort bespreken, daarna zou het parlement stemmen over de begroting en het Ontwikkelingsplan. Breeveld zegt dat dit soort zaken altijd vervelend zijn, ook naar de samenleving toe, omdat zij ook allang uitkijkt naar de antwoorden van de overheid op cruciale zaken.

Breeveld geeft aan dat hij heeft vernomen dat de regering niet klaar is met het voorbereidingswerk en de aanpassing van de begroting. De Nationale Assemblee deelde mee tijdig te zullen informeren wanneer de vergadering zal worden voortgezet. Breeveld hoopt dat als de regering zover is, zij komt met duidelijke antwoorden op de vragen.

De parlementariër liet ook weten dat hij twijfels heeft over de juiste uitvoering van de Ontwikkelingsplan en het juiste gebruik van de middelen.

Diverse zaken hebben hiertoe geleid. Hij geeft aan dat de overheid niet overtuigend overkomt, vooral als het gaat om de aanpak van corruptie. Breeveld haalde de aankoop van het ambassadegebouw in Parijs aan en zegt dat de president er cool over spreekt, terwijl er duidelijke afspraken waren gemaakt over de besteding van staatsmiddelen. Breeveld is het volkomen eens met de president die zegt dat de aanpak van corruptie structureel aangepakt moet worden, maar vindt dat de daarbij behorende handelingen tot nog toe ontbreken. “De anti-corruptiewet is in behandeling, maar de verschillende Clad-rapporten liggen nog daar en zijn nog niet opgestuurd naar de procureur-generaal. Niet alleen de wetgeving is belangrijk, maar ook de handelingen. Dat beeld is niet aanwezig”, stelt Breeveld.

door Priscilla Kia

 

More
articles