Piloot mishandelt zoon op brute wijze

Piloot A. van de Boeing 737 heeft gisteren zijn dertienjarige zoon zodanig mishandeld, dat de tiener een armfractuur daaraan heeft overgehouden. Daarnaast had de jongen ook striemen en zwellingen aan zijn zitvlak. Bij de politie verklaarde de jongen, dat zijn vader hem gisterochtend omstreeks drie uur wakker maakte, omdat zijn kamerdeur niet op slot was. Van de piloot, die in dienst is van de SLM, moet zijn zoon zijn kamerdeur op slot houden. Gezien dat niet gebeurd was, commandeerde hij de jongen om een tuinslang te gaan halen.

De jongen verklaarde aan de politie dat zijn vader hem meer dan achttien keer met de slang heeft geslagen op zijn zitvlak. Toen de jongen de pijn niet langer kon verdragen en op de grond viel, werd hem opgedragen om met beide armen gestrekt tegen de wand te gaan staan. De piloot trapte met zijn linkerbeen tegen de arm van zijn zoon, waardoor die een fractuur opliep. Hierna bracht hij de jongen samen met zijn moeder naar de Spoed Eisende Hulp. De man droeg de vrouw op om te zeggen dat de jongen was uitgegleden. De dertienjarige jongen verklaarde dat zijn vader hem, zijn broer en moeder vaker mishandelde. Naar wij vernemen werd de piloot op de Johan Adolf Pengel luchthaven geboeid door de politie afgevoerd.