TWEEDE BROKOBAKA?

Het hoogste gezag van ons land, president Desi Bouterse, heeft de minister van Defensie, Ronni Benschop, de opdracht gegeven om het stafdorp van de Suralco te Moengo te laten bewaken. De actie is bedoeld om te voorkomen dat er occupatie zal plaatsvinden. De militairen moeten ervoor zorgen dat er geen oneigenlijke zaken daar plaatsvinden. Het stafdorp te Moengo ligt op een berg. Op die plek kwamen de toppers van de Suralco om te logeren. Wij vragen ons af of Bouterse ook van plan is het stafdorp tot een tweede Brokobaka te maken. Het lijkt er sterk op alsof de president het stafdorp als vakantieplaats wil gebruiken. Wij hopen niet dat Bouterse van plan is om dit gebied van de Surinamers  af te pakken  voor eigenbelang of voor familie en vrienden. Is men vergeten dat Brokobaka toebehoorde aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) om onderzoek te verrichten. Het zal ons daarom niet verwonderen als Bouterse het stafdorp voor zichzelf uit houden. Het is nu eenmaal de cultuur van Bouterse om dit soort van zaken te verrichten. Zo heeft Bouterse ook op Kaswinika een vakantiehuis waar hij van tijd tot tijd naartoe gaat om zich te ontspannen. Er zijn wel militairen om het stafdorp te bewaken, maar om de criminaliteit in te dammen, zijn er geen middelen. Het zou beter zijn als de overheid er ook toe over zou gaan om de militairen in te zetten voor de veiligheid van haar burgers. Het lijkt wel alsof de militairen van ons land als wachters fungeren om op die manier de belangen van vrienden en familie van regeringsleden, veilig te stellen. Wij vragen ons af wat voor oneigenlijke zaken zich daar kunnen afspelen. Indien dat wel het geval zou zijn, dan zouden deze zaken allang plaatsvinden. De regering denkt echt dat zij met een stelletje ezels te maken heeft.