SCVU pakt meisjes basketbaltitel

SCVU is gisteren kampioen geworden in de meisjes U-19 klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). SCVU won in de eindstrijd met 52-39 van De Arend. (Foto: SBA)

SCVU is gisteren kampioen geworden in de meisjes U-19 klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). SCVU won in de eindstrijd met 52-39 van De Arend, dat genoegen moet nemen met het semi-kampioenschap.
Bij de rust leidde SCVU met 27-14.
Cyarah Kensmil en Stephanie Hubard werden met elk 10 punten de topscorers bij de kampioensploeg. Chayenne Breinburg leidde De Arend met 17 punten.
Eerder deze week, op dinsdag 1 augustus, had SCVU ook de titel in de meisjes U-16 klasse opgeeist door Ballers Club Wanica met 62-31 te verslaan, dit na een 28-8 ruststand. In deze finalepartij leidde Kensmil SCVU met 27 punten.
Rochella Jedinie had met 18 punten de grootste bijdrage bij Ballers Club Wanica.
SCVU heeft tot nu toe in de meeste jeugdklassen de titel gepakt. Op 26 juni werd de club ook kampioen in de jongens U-16 klasse door Yellow Birds met 79-69 te kloppen.
De ploeg is ook in de race voor de titel in de jongens U-19 klasse. Gisteren werd de stand in de best-of-three finalerie tegen Yellow Birds gelijkgetrokken. SCVU won game 2 namelijk met 71-67 na een ruststand van 34-20.
Rogerio Playfair werd met 17 punten topscorer bij SCVU. Bij Yellow Birds was dat Miquel Balgit met 22 punten.
Yellow Birds had de eerste ontmoeting dinsdag met 87-52 opgeëist, na een rustscore van 32-22. In die partij scoorde Donyell Samson 26 punten voor Yellow Birds en Lordenzio Weibolt leidde SCVU toen met 12 punten. De beslissende game 3 wordt zondag gespeeld.
SCVU en Yellow Birds hadden zich voor de eindstrijd geplaatst door respectievelijk met Oase en De Arend af te rekenen.
De Arend won het duel om de derde plaats gisteren met 82-53 van SCVU. De ruststand was 39-22. Topscorders: De Arend: Chayf Elburg 25 punten. Oase: Chevaro Kloppenburg 18 punten.