NV CIC geeft half miljoen SRD terug aan gemeenschap

N.V. Consolidated Industries Corporation (CIC) geeft in verband met haar 50-jarig bestaan ongeveer een half miljoen SRD terug aan de gemeenschap. Dit doet het bedrijf middels drie projecten. Vandaag werd er op een persconferentie in de conferentiezaal van het bedrijf meer informatie gegeven over de projecten. Hierna volgde een rondleiding in het bedrijf. Managing director van N.V. CIC, Kathleen Healy, is de samenleving en de aandeelhouders van het bedrijf erkentelijk voor de geboekte resultaten de afgelopen periode. Zij gaf aan dat er is gekozen om in plaats van een groot feest te vieren, terug te geven aan de samenleving, vooral tegen de achtergrond van de economische crisis.

Project 50/50

Project 50/50 is van de drie projecten, het meest favoriete project van de directeur. Healy gaf aan dat dit project geïnspireerd is door het Moederdag- en vaderdagproject van journaliste Gail Eijk. N.V. CIC is vanaf juli begonnen om maandelijks vijftig goed gevulde schoonmaakpakketten te verdelen aan behoeftigen in de samenleving. Met dit project hoopt Healy ook andere bedrijven te motiveren om ook terug te geven aan de samenleving, gezien de financiële situatie waarin wij ons thans bevinden. Dit project gaat vooral om de kracht van het delen. Het weggeven van de pakketten wordt voor een deel in samenwerking met tal van invloedrijke Surinamers gedaan. Zo zullen Eijk, Jethro Wirth, chefkok en Sandrina Hunsel (volleybalster), schoonmaakpakketten uitdelen namens het bedrijf. Via nominatie kunnen mensen in aanmerking komen voor zo een pakket. Iedereen die iemand kent die een gratis schoonmaakpakket verdient, kan een e-mail sturen naar project5050@cicsur.com. Het pakkettenproject duurt tot en met december.

OZON SPLASH

Op zaterdag 26 augustus organiseert de jarige CIC speciaal voor haar cliënten de OZON SPLASH op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). In dit kader zal het KKF- terrein omgetoverd worden in een waterattractie park met als doelgroep gezinnen met kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Zwembaden, glijbaden en schuimbaden zijn enkele van de attracties die aanwezig zullen zijn. Om in aanmerking te komen voor een uitnodigingskaart, zullen de cliënten van CIC een lege verpakking van een CIC product moeten inleveren op het hoofdkantoor, waar er maximaal twee uitnodigingen per persoon verstrekt zullen worden. De ingeleverde verpakkingsmaterialen zullen voor een deel gerecycled worden en het ander deel zal gebruikt worden tijdens de OZON SPLASH voor het maken van een creatieve muur. CIC wil kinderen op een creatieve manier meer leren over recyclen. Tijdens het evenement zullen er hapjes en drank verkocht worden door verschillende clubs in de samenleving, die de opbrengsten voor een sociaal doel zullen gebruiken.

Scholenproject

CIC zal ook in het kader van haar 50-jarig bestaan op 25 november 2017 verschillende scholen bezoeken. Het thema luidt als volgt: ‘Back to the future’. Op een educatieve en creatieve manier zullen kinderen worden geïnformeerd over CIC in het verleden en CIC in de toekomst. De ‘Back to the future’ bus zal de schoolterreinen oprijden. Het geheel zal worden afgesloten door middel van een quiz, waarbij leerlingen vragen zullen beantwoorden, nadat zij een filmpje hebben bekeken.

Over CIC

CIC biedt met haar merken Ozon, Sun, Witboi en Klinol, als eerste Surinaamse producent schoonmaak- en wasmiddelen van hoogwaardige kwaliteit. Het bedrijf is opgericht in 1967 en exporteert haar producten nu naar veertien landen. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan de versterking van de nummer 1 positie op de lokale markt en verankering van haar producten in de regio, ten bate van haar klanten, medewerkers, aandeelhouders en de gemeenschap. Healy bedankt de aandeelhouders voor het geloof hebben in een droom en dat zij ook in die droom geïnvesteerd hebben, welke nu al 50 jaar bestaat.

door Johannes Damodar Patak