Personeel RGD legt werk landelijk neer

Foto: Ivan Summerville

Het personeel van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), heeft vandaag besloten om landelijk het werk neer te leggen. Volgens Robby Naarendorp, vakbondsleider, heeft het personeel nog geen salaris ontvangen over de maand juli. Ook de betaling van het vakantiegeld is uitgebleven. Bijna alle medewerkers van alle RGD-filialen hebben het werk neergelegd, waarna zij zich hebben aangesloten bij het personeel op het hoofdkwartier van de RGD.

Volgens Naarendorp is het niet de eerste keer dat de RGD geconfronteerd wordt met deze situatie. Hij zegt dat de RGD geen subsidie heeft gehad van de overheid. Los daarvan heeft de RGD ook de gelden voor verleende diensten niet ontvangen van de overheid. Naarendorp noemt het gedrag van de overheid zeer onverantwoordelijk. “Als je hebt gewerkt, moet je betaald worden. De mensen rekenen op dat geld en zoals de situatie nu is, heeft de overheid de medewerkers in een moeilijke situatie gemanoeuvreerd.

Zij kunnen hun maandelijkse verplichtingen niet nakomen”, stelt Naarendorp.

Hij geeft aan dat het personeel in actie blijft totdat de overheid de gelden stort op de rekeningen van het personeel. “En wij nemen geen genoegen met het salaris alleen. Zowel het salaris als het vakantiegeld moet gestort worden, want het vakantiegeld is een recht en geen gift”, aldus Naarendorp.

Ook medewerkers van het Bureau voor Dak- en Thuislozen heeft vandaag het werk neergelegd, omdat zij evenals de RGD, geen salaris en vakantiegeld heeft ontvangen. Het personeel heeft vandaag voor het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) geprotesteerd.

door Priscilla Kia

 

More
articles