Personeel AdekUS blijft in actie

Het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) blijft voorlopig in actie. De ondervoorzitter van de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), Mahinder Kalicharan, zegt in een gesprek met De West, dat dit besluit genomen is aan de hand van het solidariteitsprincipe ‘samen uit, samen thuis’. Hij merkt op dat de salarissen over de maand juli, gisteren rond 14:30 uur gestort zijn op De Surinaamsche Bank (DSB). “Dus leden die rekeninghouders zijn bij DSB, zullen hun gelden al hebben ontvangen”, aldus Kalicharan. Echter hebben rekeninghouders van de andere banken nog geen geld op hun rekening. Aangezien de overmakingen naar andere banken, één tot drie dagen in beslag kan nemen, is het solidariteitsprincipe toegepast. WFU ziet graag dat het salaris over de maand juli 2017 en andere afgesproken voorzieningen, effectief en tegelijk voor alle medewerkers toegankelijk is. In een brief aan de voorzitter van het bestuur van AdeKUS, Jack Menke, maakt WFU duidelijk dat zolang deze voorwaarde niet is gerealiseerd voor alle medewerkers, de leden niet op de reguliere werkplek zullen blijven.

Kalicharan zegt dat de leden zich hedenochtend wel hebben begeven naar hun werkplek om te tekenen, vervolgens zijn ze om 08:00 uur naar de bank vertrokken om na te gaan of hun gelden daadwerkelijk zijn gestort. Gezien de storting op de rekeningen van de leden van banken anders dan de DSB, gebonden is aan een paar dagen, zegt Kalicharan dat WFU morgen, 2 augustus 2017, om 07:00 uur een algemene ledenvergadering (alv) zal hebben, om te bepalen welke richting ze op zullen gaan. De alv zal plaatsvinden nabij de poort van het universiteitscomplex.

De ondervoorzitter van WFU zegt dat het probleem van onregelmatige storting zich sinds vorig jaar voordoet. “We willen niet steeds in actie gaan, we willen slechts dit probleem uit de wereld helpen”, benadrukt Kalicharan. Ook wijst hij erop dat de leden normaal hun werk willen doen. “We willen de studenten niet duperen, vooral niet omdat bepaalde faculteiten nu in de hertentamenperiode zijn”, zegt hij. Tot nog toe heeft WFU naar zeggen van Kalicharan geen antwoord ontvangen op de brieven de zij gestuurd heeft naar het bestuur van de AdeKUS.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles