Personeel AdeKUS in staking

In een brief aan het bestuur van de Anton de Kom Uni-versiteit (AdeKUS) van Suriname, heeft de voorzitter van de bond van de AdeKUS, Hugo Blanker, aan de voorzitter van het bestuur, Jack Menke, be-kendgemaakt dat de bonden CWO, Bond Tapu en BPMWI, de voorgenomen protestactie van de leden met onmiddellijke ingang zullen overnemen. In de brief stelt Blanker dat het bestuur van AdeKUS ervan op de hoogte is dat de salarissen en andere afgesproken voorzieningen ten behoeve van de medewerkers van de universiteit, nog steeds niet op de respectieve bankrekeningen zijn gestort. Mede onder verwijzing naar de overeenkomst met de WFU, stelt de bond onder leiding van Blanker, vast dat de werkgever wederom protest uitlokt, door het niet voldoen aan deze overeenkomst.
De leden van de bond hebben zich vanaf 12:05 uur massaal bij het gebouw van het universiteitsbestuur aangemeld, alvorens naar hun respectievelijke bankinstelling te vertrekken om na te gaan of en zo ja op welke manier zij in verband met de eventueel uitgebleven storting wel of geen zaken kunnen doen. De bond onder leiding van Blanker maakt in de brief duidelijk dat de leden zich in deze op het solidariteitsprincipe van ‘samen uit, samen thuis’ zullen stellen. Er wordt een beroep gedaan op de voorzitter van het bestuur om rekening te houden met de effecten van deze uitgelokte actie als gevolg van het nalaten van de werkgever.
“Mogelijke nadelige effecten van ook deze actie kunnen op geen enkele manier op conto van de werknemers (vertegenwoordiging) geschreven worden”, aldus Blanker in de brief.

More
articles