Compensatiegelden bushouders worden vandaag overgemaakt

De voorzitter van de Particuliere Lijn-bushouders Organisatie (PLO), John Mahadewsing, gaf hedenochtend in een gesprek met De West aan, dat de achterstallige betaling van de compensatiegelden voor de bushouders, vandaag gestort zal worden. Mahadewsing zegt dat de directeur van Transport, Joyce Blokland, hem tijdens een gesprek vanmorgen heeft aangegeven dat de overmaking gaande was. Hij wijst er wel op dat het even kan duren voordat de gelden op de rekening staan van de PLO, maar hij benadrukt dat zodra er toestemming gegeven wordt, de betaling van de bushouders direct zal plaatsvinden.

De betaling die vandaag gedaan zal worden door de regering, bedraagt de brandstofcompensatie over het eerste kwartaal van dit jaar. Mahadewsing zei dat zodra de betalingen over het eerste kwartaal afgerond en geëvalueerd zijn, er een aanvraag ingediend zal worden voor de betaling van het tweede kwartaal van compensatiegelden.

De minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie had de toezegging gedaan, dat uiterlijk afgelopen vrijdag, 28 juli, de brandstofcompensatiegelden van het eerste kwartaal uitbetaald zouden worden. Echter is dat op die dag niet gebeurd.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles