Brandstofcompensatie bushouders nog niet overgemaakt

De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) heeft tot nog toe geen gelden ontvangen om de brandstofcompensatie voor de bushouders uit te kunnen betalen. Na een gesprek met de minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, besloot het bestuur van PLO samen met haar contactpersonen tijdens een bijeenkomst op maandag 24 juli, af te zien van acties. Dit besluit werd genomen, omdat de minister van OWT&C aan de voorzitter van PLO, John Mahadewsing, had voorgehouden dat de gelden voor de brandstofcompensatie uiterlijk gisteren, 28 juli 2017, op de rekening van de organisatie zouden staan.

In een gesprek van hedenochtend geeft Mahadewsing aan dat hij de minister daarna nog had gesproken en de minister hield hem voor dat de zaken in orde waren.

Echter heeft de voorzitter van PLO tot 14:00 uur gisteren niet gemerkt dat de betaling is gedaan. “Ik weet echt niet wat er speelt, het kan dat de overboeking daarna online is gedaan”, voegt hij eraan toe.

De bushouders die de particuliere routes onderhouden, hebben ruim acht maanden geen brandstofcompensatie ontvangen. Eerder liet de PLO-voorzitter weten dat er subsidie was aangevraagd voor het eerste kwartaal van het jaar. Ondanks de vele brieven die de bushoudersorganisatie gestuurd heeft naar het ministerie van OWT&C, beschikken de bushouders tot nog toe niet over hun brandstofcompensatie.

Bij een ontmoeting met contactpersonen van de PLO, hebben de bushouders vorige week duidelijk hun ontevredenheid kenbaar gemaakt. De bushouders benadrukten dat zij te lang moeten wachten op hun gelden en wilden daarom afgelopen maandag 24 juli in actie gaan, indien de gelden niet gestort waren. Na een oproep van de minister van OWT&C, werd er afgezien van acties. Mahadewsing zegt nu niet te weten wat de volgende stappen zullen zijn die PLO zal ondernemen. Hij verklaart dat er aanstaande maandag een algemene leden vergadering (alv) gehouden zal worden, alwaar de verder te nemen stappen besproken zullen worden.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles