Bouw- en Woonbeurs 2017 speelt in op economische crisis

De economische crisis waarin ons land verkeert, weerhoudt ondernemers er niet van om deel te nemen aan  de Bouw- en Woonbeurs van 2017. Stichting Welzorg Suriname heeft gisteren in het Flamboyant Park met trots de zevende editie van de Bouw- en Woonbeurs aangekondigd. Wierash Gangaram Panday, voorzitter van de Stichting Welzorg Suriname, zegt dat ondanks dat ons land zich bevindt in een economische malaise, het opmerkelijk is dat meer nieuwe ondernemingen zich hebben opgegeven voor de Bouw- en Woonbeurs van dit jaar in vergelijking met de voorgaande jaren. Volgens de voorzitter had de voorgaande jaren 80- 90 procent van de deelnemers, eerder meegedaan aan de beurs. Gangaram Panday zegt dat het aantal nieuwe bedrijven dat dit jaar deel zal nemen aan de Bouw- en Woonbeurs, 50 procent is.

De Bouw- en Woonbeurs is een begrip geworden en is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het biedt zowel gevestigde als nieuwe bedrijven de gelegenheid om hun producten en diensten te presenteren aan de gemeenschap. Behalve bedrijven die actief zijn in de bouw- en woonsector, zijn er ook heel wat bedrijven uit verwante sectoren aanwezig op de beurs.

Deze beurs onderscheidt zich van andere, door een reëel beeld te geven van bedrijven en hun activiteiten. De deelnemende bedrijven kunnen op de beurs hun doelgroep rechtstreeks bereiken en zodoende hun omzet positief beïnvloeden.

Alle bedrijven, zowel de bedrijven die eerder hebben meegedaan als de bedrijven die dit jaar voor het eerst deelnemen, zullen volgens Gangaram Panday inspelen op de huidige crisis. De bedrijven zullen op de beurs die in de periode van 4 tot 9 augustus wordt gehouden, aan de bezoekers laten zien hoe zij zich in tijden van crisis toch staande kunnen houden. Het thema van dit jaar is daarom: ‘Voor hen die het gaan maken’. De voorzitter van de stichting Welzorg Suriname is van mening dat het thema voor zichzelf spreekt. “Het is voor hen die in crisistijd daadkracht tonen, want alleen zij gaan het maken”, zegt hij. De voorzitter roept de gemeenschap op om de beurs te bezoeken. “In deze periode is het belangrijk om een dak boven je hoofd te hebben of misschien is je huis aan renovatie toe. Blijf niet bij de pakken neer zitten, de deelnemende bedrijven zullen de nodige informatie geven om zaken gedaan te krijgen in deze periode”, aldus Gangaram Panday.

Voor de beurs is er een oppervlakte van 2600 vierkante meter beschikbaar. Gangaram Panday geeft aan dat bezoekers zich kunnen laten informeren door onder andere verkavelaars, architecten, ondernemers in keukeninrichting, wooninrichting en tuininrichting. Er zullen onder andere spectaculaire modellen trappen te zien zijn.

Zoals elk jaar, is er ook dit jaar een sociaal project verbonden aan de Bouw- en Woonbeurs. Dit jaar heeft de stichting gemeend steun te geven aan de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS). Deze stichting is bezig met de renovatie van hun gebouw, in dat kader biedt Stichting Welzorg Suriname hun een platform op de beurs om fundraisingsactiviteiten te ontplooien. Gangaram Panday zegt dat leden van NSBS gespecialiseerd zijn in shiatsu massage, bezoekers hebben dan ook de mogelijkheid om ter plekke een shiatsu massage te krijgen. Verder hebben mensen ook de mogelijkheid om bouwmaterialen aan NSBS te doneren.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles