Miranda dealt niet met actiegroep PLO

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie doet geen enkele zaak met welke actiegroep dan ook onder de bushouders. De bewindsman gaf aan, dat hij afspraken heeft met de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) en dat die normaal worden afgewerkt.
Een actiegroep is al geruime tijd bezig zaken in de publiciteit te brengen waarbij gesteld wordt dat de overheid 8 maanden achter loopt met het betalen van subsidie. Miranda zei gisteren in DNA, dat deze bewering helemaal niet klopt. De PLO wordt per kwartaal tegemoetgekomen in de kosten van haar brandstof. Het geld zal deze week worden overgemaakt. Miranda merkte op, dat hij niet heeft gezegd aan de PLO-voorzitter John Mahadewsingh dat er geen geld is, waardoor er niet kan worden uitbetaald. De bewindsman zei op dat er sprake is van een intern probleem bij de PLO. De Actiegroep is de hele dag bezig te schreeuwen op Facebook. Miranda zegt niet te bemoeien met interne problemen van de organisatie. Hij doet formeel zaken met het bestuur als erkende partner bij het ministerie.
Miranda kreeg behalve deze kwestie ook heel veel vragen omtrent de infrastructuur voorgeschoteld. Vooral in verband met de zware regens de afgelopen weken, hebben heel wat wegen en afvoerkanalen het moeten ontgelden. Een andere zorg van OW is de situatie te Coronie waar het water in de kanalen wederom buiten zijn oevers weer dreigde te treden. De bewindsman was van plan zondag jl. vroeg naar het district af te reizen om getuige te zijn van de situatie. Echter kwam daarin wat stagnatie door zijn gewenste aanwezigheid in het parlement. Miranda zei dat de situatie nu wel niet zo alarmerend is als de vorige keer maar dat alertheid wel is geboden. Miranda ging ook in op de Dalian 4 kwestie. Er is al een lijst samengesteld met straten die geasfalteerd zullen worden. Daarbij is gekeken naar de prioriteit. Volgens de minister gelden daarbij dat wegen die leiden naar ondermeer scholen en andere belangrijke bestemmingen, eerder aan de beurt zullen komen. Er wordt nog gewerkt aan het afronden van deze lijst, waarna de samenleving deelgenoot zal worden van welke wegen een beurt zullen krijgen.

More
articles