‘PLO wordt als een koeienstal geleid’

Naar aanleiding van uitspraken gedaan door contactpersonen van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), is het volgens de leider van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbussen, Suraj Sahadew-Lall, nu overduidelijk dat de PLO als een “koeienstal organisatie” wordt geleid. Hij is van mening dat de contactpersonen uitspraken hebben gedaan over bepaalde zaken, waarvan zij zelf geen weet hebben. Sahadew-Lall zegt dat men wel kritiek mag leveren, maar als men een bepaalde positie heeft, moet men erop letten wat er gezegd wordt aan het publiek. Gisteren hebben contactpersonen van de PLO gezegd dat Sahadew-Lall politieke doeleinden heeft en voor onrust zorgt binnen de bussector. Ook hebben anderen volgens Sahadew-Lall gezegd dat hij een VHP’er is. Hij vindt het onnodig dat er dergelijke uitspraken gedaan worden en drukt de mensen die zulke uitspraken doen, op het hart om met bewijzen te komen.

Verder haalt hij aan dat er gisteren alleen namens de bushouders die verbonden zijn aan de PLO is gesproken, dus vindt Sahadew-Lall het niet juist om te stellen dat er geen eenheid is binnen de bussector. Ook zegt hij dat de voorzitter van PLO, ondanks de verschillende problemen waarmee bushouders kampen, op geen enkele wijze de mensen te woord heeft gestaan.

Daarnaast is Sahadew-Lall van mening dat er een splitsing gecreëerd wordt binnen de bussector. Echter wijst hij erop dat zijn organisatie voor ogen heeft om daadwerkelijk de belangen van de bushouders te behartigen en ervoor te zorgen dat bushouders een waardige ondernemersorganisatie kunnen hebben. Verder werkt het actiecomité volgens hem aan een professionele orde en aanpak in de bussector, zodat de bushouders beter kunnen verdienen. Sahadew-Lall zegt dat de PLO-voorzitter al een aantal jaren in die functie is, echter heeft hij nooit kunnen bewerkstelligen dat er toiletten gebouwd worden bij de diverse standplaatsen van de particuliere bussen. Dat wijst volgens hem erop dat de PLO-voorzitter niet in de functie zit voor de bushouders.

Inmiddels hebben de bushouders ruim acht maanden geen brandstofcompensatie ontvangen en van de kant van PLO wordt er gedreigd, dat indien de gelden uiterlijk maandag 24 juli niet gestort zijn, de bushouders in actie zullen gaan. Sahadew-Lall zegt dat er ook een actie kan komen vanuit de kant van het actiecomité, echter zal dat volgens hem niet nodig zijn, want op het moment dat er besloten wordt om daadwerkelijk in actie te gaan, zal de overheid de achterstallige compensatiegelden meteen overmaken.

“Dat is de werkwijze van de overheid, om de situatie te sussen”, aldus Sahadew-Lall.

Verder haalt hij aan dat de PLO tot nog toe geen inzage kan geven in hun financiën, dat is volgens Sahadew-Lall ook een van de redenen waarom de PLO-voorzitter hem niet tot lid wil maken. In geval dat wel gebeurt, zal hij gelijk willen dat er een Clad-onderzoek ingesteld wordt, waarbij de financiële administratie van PLO nagetrokken zou moeten worden. Gezien er volgens hem gesjoemeld wordt met de compensatiegelden, wordt het tijd dat de regering vanuit het Kabinet  van de President een commissie instelt die belast moet worden met de uitbetaling van de compensatiegelden aan de bushouders. Naar zeggen van Sahadew-Lall kunnen de bushouders dan via hun bankrekening aan het geld komen dat zij dienen te krijgen.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles