Ex- president Venetiaan: ‘Uitspraken Bouterse gebaseerd op leugens, laster en lafhartigheid’

Ex- pesident Ronald Venetiaan geeft aan dat de samenleving alert moet zijn en moet voorkomen dat multinational Alcoa met zoete praatjes komt en ons een worstje komt voorhouden. President Bouterse heeft afgelopen dinsdag in het parlement de regering Venetiaan ervan beschuldigd dat zij de oorzaak is dat BHP-Billiton uit ons land is vertrokken en dat de toenmalige regering geweigerd heeft om de waterkrachtcentrale te Afobaka over te nemen voor het symbolische bedrag van USD 1. Venetiaan heeft op Radio ABC gereageerd op de uitspraken van Bouterse. Hij benadrukte dat de uitspraken van Bouterse gebaseerd zijn op leugens, laster en lafhartigheid. Volgens de ex-president moeten wij ervoor waken dat Alcoa niet opnieuw met mooie praatjes komt om de bauxietreserve in West-Suriname in handen te krijgen. Hij voerde aan dat de multinational geen belangstelling meer had in West-Suriname, omdat zij naar nadere mogelijkheden zocht om de raffinaderij te Paranam draaiende te houden.

Venetiaan legde uit dat zijn regering Alcoa het nodige 70 miljoen ton aan bauxiet wilde geven, maar dat de multinational uit was op alle reserves in West-Suriname, namelijk 350 miljoen ton bauxiet.

Hij zei dat Suriname mooie praatjes en worstjes is voorgehouden, maar dat de regering slechts als aanbod had dat wat de multinational nodig had, namelijk 70 miljoen ton bauxiet, waarna Alcoa met allerlei argumenten kwam waarom de operaties plotseling niet meer rendabel zouden zijn. Venetiaan verklaarde dat wij moet oppassen dat Alcoa ons niet weer het bos instuurt met zoete broodjes en gij achterblijven met de gebakken peren, terwijl zij de vervuilde gebieden moeten opruimen.

More
articles