Regering ziet af van comité-generaal

De regering heeft ervan afgezien om de kwestie over Alcoa/Suralco en Volksgezondheid, in een comité-generaal te bespreken. De regering heeft besloten de bovenstaande kwesties in het openbaar te bespreken met De Nationale Assemblee. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, bevestigt dit en gaf aan verheugd te zijn dat de regering hiertoe besloten heeft.

De vergadering was voor vanmorgen om 09.00 uur gepland, maar aan de assembleeleden werd medegedeeld dat de vergadering niet in comité-generaal zal plaatsvinden. Er is tot nog toe geen reden aangegeven waarom de regering heeft afgezien van een comité-generaal. Jogi zegt dat hij ook niet weet waarom zaken die de samenleving aangaan, in het geheim besproken moeten worden. “Volksgezondheid heeft te maken met de totale gemeenschap, net als bauxiet. Het volk dient te weten wat er gebeurt. Die informatie mag de samenleving niet onthouden worden”, stelt Jogi.

De president heeft tijdens zijn bezoek aan Moengo op 15 juli, uitspraken gedaan over Suralco, waarbij hij aangaf, dat zij een overeenstemming hebben bereikt, maar Jogi is van mening dat het parlement eerst gehoord moet worden. “Iedereen moet zijn bijdrage leveren, waarna het kritiek in beleid moet worden omgezet”, zegt hij.

Voor vanmiddag 12.30 uur is een openbare vergadering uitgeschreven waarbij de overheid informatie zal geven over de kwestie Alcoa/Suralco. Jogi hoopt dat de president aanwezig zal zijn en dat hij persoonlijk de kwestie aan de orde zal brengen.

door Priscilla Kia

 

 

More
articles