Craftmarkt Waterkant heeft officieel bestuur

Op zaterdag 15 juli werd het bestuur van de Craftmarkt aan de Waterkant officieel benoemd. Marian Emanuels-Sabajo werd benoemd tot kapitein en Mildred Waarheid tot basja van de craftmarkt. De kandidaten werden op vrijdag 7 juli voorgedragen aan Mike Nerkust, districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost, door de crafters.

De markt bestaat al bijkans een jaar, maar had geen bestuur. “Een ieder kwam en deed zijn eigen ding”, zegt Emanuels. De benoeming ging gepaard met een plechtigheid aan de Waterkant, waarbij er een plengoffer werd gebracht door de kapitein van de craftmarkt.

Het bestuur wil meer bekendheid geven aan de markt, terwijl het tevens de belangen van de crafters behartigt. Hierbij zullen zij eventuele knelpunten niet alleen doorspelen aan de districtscommissaris, maar waar nodig ook zelf uitkijken naar oplossingsmodellen. De bekendheid zal bevorderd worden door het organiseren van evenementen, bijvoorbeeld elk einde van de maand een cook-out, waarbij  Marron en inheemse gerechten centraal staan.

De marktverkopers aan de Waterkant zijn crafters van beroep. Het bestuur kijkt daarom naar alle mogelijkheden die in eerste instantie de afzet van de crafters lokaal vergroot.

Het bestuur wil met overheidsinstanties, zoals het directoraat Cultuur en toerismeorganisaties in zee gaan, zodat zij op regionaal niveau kunnen participeren aan activiteiten. Verder wil ze dat de crafters ook internationaal een doorbraak maken, door deelname aan internationale evenementen zoals Carifesta en het Kwakufestival in Nederland.

-door Priscilla Kia-

More
articles