Stakende SWM–medewerkers wachten op uitnodiging directie

Meer dan 350 leden van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) die bij de SWM-bond zijn aangesloten, zijn sinds vrijdag 7 juli in actie. De leden hebben zich vanmorgen wederom verzameld bij de Moederbond C-47. Bondsvoorzitter Rudie Baarh, zegt dat er geen overeenkomst is bereikt met de directie van de SWM. “Het lukt maar niet. We hebben een bod van SRD 500 met volledige doorwerking en lumpsum van SRD 2000 gevraagd, maar er wordt minder geboden door de directie en de raad heeft zelfs minder dan de directie geboden.” De leden zijn het niet eens daarmee en hebben besloten het werk volledig neer te leggen. Dit besluit werd afgelopen vrijdag genomen na een algemene ledenvergadering. Volgens Baarh zullen de leden in actie blijven zolang er geen oplossing komt.

Er is vanmorgen vroeg een brief gericht aan de directie. Er wordt nu gewacht op een uitnodiging van directie om wederom om de tafel te gaan en te komen tot een oplossing. Echter heeft de bond geen ultimatum gesteld.  Baarh zegt dat de medewerkers met meerdere problemen kampen, maar wacht op het juiste moment die zaken aan te kaarten. De focus wordt nu gelegd op de cao. Als er vandaag geen reactie komt vanuit de directie, verzamelen de medewerkers zich morgen weer bij C-47.

door Kimberley Fräser