Centrale Markt krijgt algehele facelift

In het kader van het moderniseren van de markt, wordt er momenteel gewerkt aan het schoonwassen van de Centrale Markt. De markt zal op zaterdag 8 juli, maandag 10 juli en dinsdag 11 juli, in verband met de schoonmaakwerkzaamheden gesloten zijn. Het betreft het gedeelte vanaf de Waterkant tot de Maagdenstraat.

Landbouwers, groothandelaren en marktverkopers worden gedurende deze dagen in de gelegenheid gesteld markt te houden in de Jodenbreestraat. Echter moeten de vlees- en visverkopers tot woensdag wachten om hun vis- en vleeswaren te verkopen.

Behalve dat de markt wordt schoongewassen, wordt de markt ook geschilderd en tegen ongedierte bespoten. Dit zal onder begeleiding van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) plaatsvinden. Ook de lekkages op verschillende plekken zullen aangepakt worden. Aan de verkopers is gevraagd hun kasten te ledigen, omdat de markt van binnen en buiten gewassen zal worden. Ook de inritten zullen  in orde gemaakt worden.

Verschillende diensten, waaronder Openbaar Groen, Korps Penitentiaire Ambtenaren, de brandweer en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, zullen hun medewerking verlenen bij  het schoonmaken van de markt, zodat de markt vanaf woensdag weer normaal open is. Volgens minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling is de schoonmaakbeurt noodzakelijk. Hij zegt dat het schoonwassen deel uitmaakt van een groter plan om de Centrale Markt weer tot ‘De ontmoetingsplaats’ te maken. Volgens marktmeester John Lecton, moet de markt tevens een toeristische attractie worden. Voor de transformatie van de markt zal de markt ook geverfd worden. De lege stands op de bovenverdieping van de markt, zullen afgebroken worden, waarna er andere stands opgezet zullen worden. Niet alleen de Centrale Markt zal deze transformatie ondergaan, maar ook de andere markten. Volgens de minister zal de facelift die de markten ondergaan, ervoor zorgen dat deze aantrekkelijker worden voor het publiek. Het verschil zal binnen een jaar tot anderhalf jaar te merken zijn.

door Priscilla Kia