Parlementariërs roepen op tot rust binnen KPS

Het parlement heeft gisteren een beroep gedaan op de degenen die momenteel betrokken zijn bij de spanningen binnen het Korps Politie Suriname (KPS), om de strijdbijl te begraven. Edwart Belfort (Abop) werd daarbij ondersteund door collega en ex-politieman Keshopersad Gangaram Panday (NDP) om alle rust te doen wederkeren.

Belfort gaf aan, dat een belangrijke organisatie als de politie, de vuile was nooit naar buiten mag brengen. “Zo kan een organisatie nooit goed functioneren”, meent hij. Volgens hem zijn er de afgelopen dagen genoeg beschuldigingen naar de verschillende kampen geweest.

Hoewel hij opriep tot rust, was hij wel kritisch naar de groep onder leiding van hoofdinspecteur Robby Ramjiawan, die het volgens Belfort niet kan verkroppen, dat de bestuursverkiezingen verloren werden ten faveure van Raoul Hellings en zijn groep. Belfort vindt dat de jonge officieren die de weg naar de top willen maken worden gedwarsboomd en dat mag niet. “De partij die de verkiezing heeft verloren, moet daarin berusten”, zei de ex-minister van Justitie en Politie. Hellings zei zondagmiddag in Welingelichte Kringen op Radio ABC, dat een document valselijk is opgemaakt door de commissarissen van het management team van het Korps Politie Suriname (KPS), Robby Ramjiawan en Guno Roosenhoff.

Hellings voert aan dat er twee documenten worden verspreid, waarin gesteld wordt dat hij voor vier van de zes vakken een onvoldoende heeft behaald. Hellings zou een negatief advies gekregen hebben. Toch is hij toegelaten tot de opleiding, waarbij ex-commissaris Krishna Mathoera voor hem zou hebben gepleit. De voorzitter van de SPB vindt dit een bijzonder ernstige zaak. Hij heeft vorige week ook tijdens een bijeenkomst van officieren, de namen van Ramjiawan en Roosenhoff genoemd, die het stuk valselijk hebben opgemaakt. Ramjiawan liet het niet hierbij. De minister van Justitie en Politie moet de korpschef onmiddellijk de opdracht geven om de originaliteit van het document over de psychologische test te onderzoeken. Volgens het document zou inspecteur Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), de test niet gehaald hebben. Sedert Hellings de verkiezing heeft gewonnen, botert het niet tussen de beide kampen.

 

More
articles