Abop gaat voor zetels in Para

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) is ervan overtuigd dat zij bij de verkiezingen van 2020 meer stemmen zal behalen. Dit kwam naar voren tijdens de bijeenkomst die de partij afgelopen zondag, 25 juni 2017, te La Vigilantia in het district Para organiseerde. De parlementariër Marinus Bee,  zei dat hoewel dit district jarenlang bekend stond als een bolwerk van de NPS, er toch veranderingen zijn geweest bij de laatste verkiezingen. Door hard werken heeft de NDP in 2015 alle drie zetels kunnen bemachtigen. Deze prestatie schrikt Abop niet af. Bee hield de aanwezigen voor, dat Abop ook groei (honderden stemmen) gekend heeft in Para bij de afgelopen verkiezingen van 2010 en 2015.

Daarom heeft de partij hoop, dat door de verbetering in de partij en hard werken, zij meer stemmen kan behalen in Para.

De achthonderd stemmen die Abop heeft weten te bemachtigen tijdens de afgelopen verkiezing, geeft de partij nog meer hoop volgens Bee. De propagandisten van Abop hebben afgelopen zondag de achterban aangespoord harder te werken om de zetels binnen te halen. Bee liet weten dat de kernen van de partij versterkt zullen worden. Volgens hem zullen er huis aan huis bezoeken gebracht worden, niet alleen in Para, maar dit zal een strategie zijn, die landelijk toegepast zal worden voor de verkiezing van 2020.

Ook het assembleelid Diana Pokie liet weten waarom zij dezelfde mening toegedaan is. Pokie wees erop dat hoewel de NDP alle drie zetels in het district heeft behaald bij de laatst gehouden verkiezingen, zij toch niet in staat is om iets te doen met deze zetels. Ze zei erop dat er thans veel ontevredenheid heerst in Para. Om haar mening te staven, noemde Pokie het huisvestingsprobleem, de vroege schoolverlaters, de toegenomen criminaliteit en de daling van de koopkracht van de Paraanse gemeenschap. Ook de voorzitter van Abop, Ronnie Brunswijk, verklaard dat de partij nu, na de breuk met de NDP, meer kans maakt om in 2020, een betere rol te vervullen. Om dit doel te bereiken zal hij zich voor de verkiezing van 2020 richten op de versterking van de interne partijorganisatie en harder werken. Ook zei hij dat hoop en geloof in zowel zijn leiderschap als zijn partijstructuren belangrijke punten zijn om betere resultaten te boeken in 2020.

Deze bijeenkomst maakt deel uit van een landelijke campagne genaamd ‘Tra Fas No De’, die Abop vorige maand is begonnen op Guyaba in het district Sipaliwini. Zowel bij de voorgaande als de toekomstige bijeenkomsten die reeds gepland zijn zal Abop zich vooral richten op sociale vraagstukken en de economische ontwikkeling die de NDP tot nog toe niet opgang heeft kunnen brengen.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles