Hakrinbank gaat dienstverlening uitbreiden naar Lelydorp

Jim Bousaid, directeur van de Hakrinbank, zei gisteren tijdens de viering van het 35-jarig bestaan van het filiaal van de Hakrinbank in Jacana Wellnes Resort, dat hij gisterenochtend een heel goed gesprek heeft gehad met het bedrijf dat samen met de bank een filiaal wil gaan opzetten te Lelydorp. “In onze planning ligt de opzet van een filiaal op Latour en kort daarna willen wij vlak voor Lelydorp ook een nieuw kantoor opzetten”, aldus Bousaid. Hij gaf aan dat het filiaal te Latour een compleet nieuw pand zal krijgen, gezien zijn verdiensten en groei de afgelopen periode. Het pand zal een kopie zijn van die van het filiaal aan de Tourtonnelaan. Later dit jaar zal de eerste steenlegging plaatsvinden. Het bestaande bankterrein te Latour zal niet gesloopt worden, omdat de bank over voldoende terrein beschikt om ergens in het midden van het terrein te beginnen met de bouw.

Bousaid zei dat hierdoor de dienstverlening naar de cliënten toe normaal zal plaatsvinden tijdens de bouw.

Hij gaf aan dat het filiaal te Latour gisteren precies 35 jaar bestaat en dat het zich eerst bevond in een huurpand, pal tegenover de huidige locatie van de bank. Na drie jaar heeft de bank besloten het terrein aan de overkant van het huurpand op te kopen om een eigen filiaal op te zetten. “Het filiaal heeft zijn verdiensten bewezen”, aldus Bousaid. Hij gaf aan dat het filiaal een beetje in de knel is komen te zitten, nadat de bank een stuk van haar terrein heeft afgestaan aan de overheid voor de bouw van de rotonde te Latour. Hij zei dat de meeste bijkantoren van de Hakrinbank zijn opgezet rond de onafhankelijkheid van Suriname. Bousaid zei dat de Hakrinbank bij de onafhankelijkheid van Suriname zich geroepen voelde om een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van de onafhankelijkheid. Als bank heeft de Hakrinbank toen progressieve financieringsmogelijkheden opgezet, aangezien Suriname wel politiek onafhankelijk was, maar economisch nog afhankelijk. Om de economische afhankelijkheid te minimaliseren, heeft de Hakrinbank toen branches opgezet om de mensen te kunnen helpen die iets wilden ondernemen. Hij haalde enkele voorbeelden aan, zoals het filiaal te Nickerie, dat is opgezet toen het West-Suriname project zou worden uitgevoerd en het filiaal te Commewijne, dat werd opgezet omdat  er een groot landbouwontwikkelingsplan werd uitgevoerd. Het doel van de Hakrinbank in deze districten was om de ontwikkelingen die uit deze projecten zouden voortvloeien, te ondersteunen. Bousaid kijk tevreden terug op de rol die de Hakrinbank heeft gespeeld bij het tot stand komen van verschillende bedrijven.

Hij gaf aan dat de Hakrinbank in die tijd vooral kleine en middelgrote ondernemers financierde. De trotse Bousaid zei dat ook particulieren met behulp van de bank een Bruynzeelhuis hebben kunnen opzetten door middel van de progressieve financiering. Diana Khitanea, vierde bankmanager van de Hakrinbank te Latour, gaf aan dat het filiaal de afgelopen jaren gegroeid is door de goede klantgerichtheid en serviceverbetering en tevens door in te spelen op de wensen van de cliënten. Ray Wimpel, gepensioneerde bankmanager van Latour, werd door Bousaid bedankt voor zijn inzet om het filiaal te Latour op  poten te krijgen. In het kader van het 35-jarig bestaan van het filiaal, kregen OS Latour 1, OS Latour II, Stichting In de Ruimte, Nos Kasita en televisiestation Shalom, een donatie in de vorm van goederen die zij dringend nodig hebben.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles