Protest 20 juni: ‘Oproep aan Bouterse’

De actievoerder Maisha Neus die samen met anderen niet lang terug acties heeft gevoerd tegen het wanbeleid van de regering, hervat morgen, dinsdag 20 mei, haar acties. Ze wijst in een gesprek met De West erop, dat het deze keer geen actie is tegen het wanbeleid van de regering, het is dit keer een oproep aan Bouterse en de regering om een helpende hand te bieden aan de drie kindertehuizen in Paramaribo die dreigen te sluiten vanwege hun slechte economische situatie. Behalve dat de actievoerder een oproep doet aan de president, doet ze ook een beroep op de totale samenleving om morgen in het belang van het kind, de actie te ondersteunen.

Neus benadrukt dat de acties voortgang zullen vinden totdat de president ingrijpt en met oplossingen komt voor deze drie kindertehuizen. De actievoerder zegt dat het onze taak is om als samenleving en regering zorg te dragen voor de kinderen. Zij hebben er volgens Neus niet om gevraagd om in een kindertehuis te wonen, ze benadrukt dat de kinderen afhankelijk zijn van ons, de gemeenschap.

Neus vindt dat als er tegen zaken zoals de hoge benzineprijzen geprotesteerd kan worden, dan moet dat ook kunnen in het belang van de kinderen. Terugblikkend op het Suriname, waar een ieder zorgde voor elkaar en voor de kinderen, hoopt Neus dat dit Suriname nog bestaat en dat de bevolking dat massaal morgen laat merken. Ze haalt aan dat als morgen het omgekeerde blijkt, zij dat heel erg zal vinden, omdat dit laat zien hoe egoïstisch het Surinaamse volk is geworden.

Neus zegt dat zij de initiatiefnemer is van de geplande acties die vanaf morgen weer beginnen. Ze geeft aan dat de leiders van de organisaties waarmee ze eerder gewerkt heeft, vanwege andere redenen niet erbij zullen zijn. Echter bieden deze organisaties hun ondersteuning aan voor de geplande acties van Neus. De actievoerder benadrukt dat een ieder op persoonlijke titel of namens een van de organisaties waarmee ze eerder samen heeft gewerkt, vrij is om morgen de acties fysiek te komen ondersteunen.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles