Tattoo binnen verpleegkunde?

Het ouderwets denken in ons land dreigt maar niet op te houden. Binnen de verpleegkunde en in andere beroepen wordt het hebben van tatoeages gezien als te zijn niet waardig of ongeschikt voor de job. Vrouwen met tatoeages worden soms gezien als prostituees, mannen als wakamans. Anno 2017 wordt het hoog tijd dat wij anders en fris gaan denken in ons land. Het hebben van een tatoeage wil nog niet zeggen dat iemand een hoer of een wakaman is. In andere landen wordt een tatoeage gezien als een normale zaak. Wij vragen ons thans of waar binnen de gezondheidszorg of in de wet is opgenomen dat verpleegkundigen geen tatoeages mogen hebben. Wat wij wel weten, is dat piercings vanwege de hygiëne niet toegestaan zijn. Terwijl in andere landen tatoeages binnen de verpleegkunde heel normaal zijn, wil ons land als ontwikkelingsland het tegendeel bewijzen. Het ouderwets denken moeten wij nu echt achterwege laten, wij moeten ons juist gaan focussen op het wegwerken van het tekort aan verpleegkundigen. Suriname houdt veel te veel vast aan zijn eigen waarden en normen en vooral eigen interpretatie van zaken, terwijl wij nog ver achterlopen qua ontwikkeling. Een student mag, wanneer hij een opleiding in de verpleging volgt, geen zichtbare tatoeages hebben. Maar waarom mogen zij geen tattoo hebben? Wat heeft de tattoo te maken met hun beroep? Brengt een tattoo het leven van een patiënt in gevaar? Laten wij maar voor een moment aannemen dat studenten verpleegkunde geen tatoeages mogen hebben in ons land. Wij weten allemaal dat Covab nu ook openstaat voor particulieren en niet zoals vroeger dat mensen via een ziekeninstelling op de opleiding konden komen. Afstuderen aan Covab wil nog niet zeggen dat de afgestudeerden ervoor kiezen om in Suriname te blijven werken, vooral niet de particulieren. Niet te vergeten dat tatoeages in de verpleging in het buitenland een normale zaak zijn, bovendien worden de verpleegkundigen daar veel beter betaald. Hoe staat het dan met deze groep studenten?
Er zijn genoeg verpleegkundigen die na de afronding van hun opleiding een tattoo hebben aangebracht op hun lichaam waar die duidelijk te zien is. Waarom neemt het ministerie van Volksgezondheid dan geen maatregelen? Studenten moeten natuurlijk zelf ook goed nadenken voordat zij een tattoo plaatsen, vooral omdat tatoeages over het algemeen niet gezien worden als een positieve zaak.