‘President super disrespectvol naar de toekomst toe’

De volksvertegenwoordiger van de Nationale Partij Suriname (NPS), Patricia Etnel, zegt dat de verhogingen waarmee het volk constant geconfronteerd wordt, komen door het verkwistende beleid dat Bouterse I gevoerd heeft. Ze meent dat het beleid van 2010-2015 ervoor gezorgd heeft dat wij in deze slechte economische situatie zijn beland. “Zolang je leiders hebt die niet kundig bezig zijn en niet kiezen voor het belang van het volk, zal het slechter gaan”, benadrukt ze. Onlangs zijn de benzineprijzen wederom omhoog gegaan, ook heeft Telesur de tarieven voor breedbandinternet verhoogd. Etnel vindt het vooral voor de jongeren triest. Ze zegt dat de studerende jongeren vaak genoeg opdrachten moeten maken waarbij ze gebruik moeten maken van het internet. Ze vraagt zich af hoe dat moet als de tarieven verhoogd zijn.

Daarom is Etnel is daarom van mening dat de president onvriendelijk is naar het volk toe. Ze voegt er aan toe dat president Bouterse super disrespectvol is inzake de toekomst van het land.

De parlementariër wijst erop dat de huidige regering haar zakken vol zit te vullen en feest met het zuurverdiende geld van het volk.

“De corruptie viert hoogtij in de regering, en dit baart ons zorgen.” Zolang buitenlandse investeerders dit zien, zullen zij volgens Etnel wegblijven. Hierdoor komen er niet voldoende inkomsten binnen, waardoor het volk steeds meer zal moeten betalen voor goederen en diensten. Etnel benadrukt dat de president tot nog toe de corruptie niet heeft kunnen stoppen.

In dit kader wijst ze op zaken zoals de voedselpakketten, Suralco, Carifesta, project Naschoolse Opvang en vervuiling van de Pararivier.

Etnel zegt dat er nog steeds niet aangegeven kan worden wie verantwoordelijk gesteld kan worden voor het onrechtmatig nemen van de gelden van het volk.

Het assembleelid ziet geen verbetering komen in deze periode, die ziet ze alleen na de volgende verkiezing komen, wanneer het volk een andere regering kiest.

Ze benadrukt dat hoe langer Bouterse aan de macht blijft, hoe erger de situatie in het land zal worden.

“Als God bepaald heeft dat hij daar moest zitten, dan zou hij het volk dit niet aandoen. Wins fa, lever in gi a volk”, benadrukt ze.

door Richelle Mac-Nack