LIJKT NERGENS OP

Om toch nog geloofwaardig over te komen, is de overheid deze week begonnen met haar zogenaamde rehabilitatie van het Onafhankelijkheidsplein.  Een rehabilitatie die na 7 jaren van aanhoudende verwaarlozing die zelfs vernieling tot gevolg had, nu ineens wel  kan plaatsvinden. Daar is na 7 jaren ineens wel geld voor over.  Ach, een ieder met gezond verstand weet dat de zogeheten ‘rehabilitatie’ plotseling werd ingelast om te voorkomen dat actievoerders op 20 mei naar het Onafhankelijkheidsplein zouden trekken om massaal hun misnoegen te uiten over het totaal mislukte beleid van de regering Bouterse I en II, dat Suriname tot de bedelstaf heeft gereduceerd. Het plein werd ineens gebombardeerd met zandhopen en alsof dat niet genoeg was, werden er hekken om het gehele plein gezet.  Die hekken behoren zeker de overheid niet toe en worden tegen een bepaalde prijs gehuurd om te voorkomen dat er toch nog mensen het plein zullen betreden. Wat zal de huur de overheid niet allemaal kosten en zal de bezitter van de uit gegalvaniseerde constructies bestaande omheining  uiteindelijk zijn geld wel van Lanti, die de grootste wanbetaler van het land is, krijgen? De zogeheten ‘rehabilitatie’ is begonnen met het verspreiden over de gehele grasmat van aangevoerd zand. Wij denken dat een groot deel van het gras een verstikking zal ondergaan en dat er een totaal nieuwe grasmat zal moeten worden aangelegd. Dat zal dan ook weer handenvol geld gaan kosten. Geen probleem voor een overheid die haantje de voorste is wanneer het om verkwisten van staatsmiddelen gaat. Een ervaren botanicus zou het naar onze mening heel anders hebben aangepakt, maar misschien moet wel weer een of ander vriendje een nyan maken en daarom wordt de zaak dan ook niet deskundig aangepakt. Het plein is dan voor langere tijd door de handhaving van een hek, dat momenteel nergens meer toe dient, afgesloten.  Misschien zal men aan het einde van de maand het hek verwijderen en op een andere manier personen of organisaties verhinderen het in rehabilitatie zijnde terrein te betreden.  Laten wij hopen dat deze regering toch in staat zal zijn het plein weer een zo te herstellen dat het wederom een prachtig bijdrage levert aan deze historische en tot voor 7 jaren geleden nog prachtige omgeving.